ZAGREPČANI SE PONADALI DA ĆE IZNAJMITI ATRAKTIVNE STANOVE ZBOG GOSTIJU IZ EU-A: / Ljudi su razočarani, očekivali su puno, ali...

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Neki Zagrepčani, koji su vlasnici atraktivnih stanova u centru Zagrebu, su mnogo očekivali od hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a,

13.1.2020.
13:33
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Mnogi su očekivali da bi zbog hrvatskog preuzimanja šestomjesečnog rotirajućeg predsjedanja Vijećem Europske unije i početka predsjedanja moglo doći do povećane potražnje za atraktivnim stanovima u centru i širem centru Zagreba. Međutim, ispostavilo se da je očekivanje bilo neosnovano.

Lana Mihaljinec Knežević, vlasnica agencije Zagreb West, rekla je za Novac.hr kako su postojala velika očekivanja, tako da su ih građani zvali, ostavljali podatke i adrese te naglašavali da bi se u slučaju najma na pola godine bili spremni čak i privremeno iseliti iz svojih stanova na top lokacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JANDROKOVIĆ I PREDSJEDNICA EK-A: /

S Ursulom von der Leyen razgovarao o programu parlamentarnih stranaka

Image
JANDROKOVIĆ I PREDSJEDNICA EK-A: /

S Ursulom von der Leyen razgovarao o programu parlamentarnih stranaka

Podigli cijene najma

"Pod dojmom moguće navale za stanovima u Zagrebu tijekom predsjedanja neki su vlasnici čak nedavno podigli cijene najma", dodaje Mihaljinec Knežević. Direktor agencije Opereta Boro Vujović također je potvrdio navode, rekavši kako su vlasnici stanova za dugoročni najam imali očekivanja, ali da se ništa značajno nije dogodilo. Tvrdi da su u tu svrhu iznajmili samo dva stana.

Mihaljinec Knežević je objasnila kako se administracija povezana s rotirajućim predsjedanjem vodi iz same Hrvatske, domaćim resursima. Pritom gosti koji će dolaziti nisu stalni, samo će povremeno posjećivati razne sastanke, samite i slična događanja. Rezervirano je tek nekoliko apartmana za turizam u strogom središtu grada, ali ne i na dulje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoteli prešli u višu kategoriju

Nakon što je prije predsjedanja nekoliko ministarstava tražilo u Zagrebu hotele s pet zvjezdica za povremeni smještaj gostiju, neki su hoteli nedavno prešli u višu kategoriju poput Hiltonova hotela Double Tree koji ih sad ima pet.

U HUP-u Zagreb kažu kako najveći interes tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a bilježe u njihovim hotelima najviše kategorije, The Westin Zagreb te Sheraton Zagreb, kao i njihovi ostali hoteli visoke kategorije, Panorama Zagreb i International, piše Novac.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nije u svim hotelima više kategorije u Zagrebu ista situacija, tako da Tomislav Kuliš, direktor hotela Palace koji ima kategoriju četiri zvjezdice i nalazi se na Zrinjevcu, kaže kako još uvijek nisu imali zainteresiranih gostiju povezanih s predsjedanjem Hrvatske Vijećem EU-a. "Hoće li povremeno, nakratko, netko od njih kod nas odsjesti, moguće je, ali to sad ne vidimo", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo