U prvoj zoni parkiranje 8 kuna, u garažama veliko sniženje

U slučaju da prijedlog zagrebačkog gradonačelnika prođe na Skupštini, Zagrepčani bi mogli plaćati niže cijene parkiranja u gradu.

18.12.2012.
11:24
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je Gradskoj skupštini uputiti novi prijedlog cijena parkiranja u gradu. Bandić pojašnjava da novim prijedlogom želi ublažiti posljedice krize te tako predlaže smanjenje cijena.

Javne garaže poluprazne

U slučaju da gradonačelnikov prijedlog prođe na Skupštini, cijena parkiranja u prvoj parkirnoj zoni bi se smanjila s 10 na osam kuna po satu, u drugoj s pet na četiri kune po satu, dok bi u trećoj i četvrtoj zoni cijene ostale iste (dvije kune u trećoj i pet kuna u četvrtoj zoni za 24 sata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodeći da analize pokazuju da su javne garaže poluprazne te da ih treba popuniti s ciljem smanjivanja gužve na pločnicima, Bandić predlaže da se dnevna cijena parkiranja u garaži Tuškanac smanji sa sedam na četiri kune po satu, a noćna s četiri na dvije kune po satu. U ostalim bi se pak garažama dnevna cijena trebala spustiti sa sedam na šest kuna, a noćna s četiri na tri kune po satu.

Novac Zagrepčana troši na objavu prijedloga u medijima

Kao novost uvela bi se i nova mjesečna karta za sve javne garaže. Tako bi dnevna mjesečna karta stajala 500 kuna, a noćna 300 kuna. Cjelodnevna (dnevna i noćna) stajala bi 800 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelirajući na gradske zastupnike i njihov socijalni karakter, Milan Bandić je izrazio nadu u smanjenje cijena na Gradskoj skupštini. No, za svaki slučaj svoj je prijedlog objavio i u nekim medijima. I dok tako ističe svoju socijalnu osjetljivost, troši novac Zagrepčana kako bi svoj zasad tek prijedlog objavio kao oglas u novinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo