NEMOJTE SE UPLAŠITI! / Zagrepčane sutra čekaju sirene dobar dio dana, Civilna zaštita poziva na smirenost

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na nekim lokacijama djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite će dati i govornu poruku građanima prije puštanja znakova za uzbunjivanje kako se radi o ispitivanju te da ostanu mirni

12.12.2022.
14:56
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH će 13. prosinca 2022. od 10 do 16 sati provesti funkcionalno ispitivanje sirena što podrazumijeva puštanje znakova za uzbunjivanje (puštat će se više različitih zvučnih znakova: nadolazeća opasnost, neposredna opasnost i slično) i davanje govorne poruke.

Radi se o testiranju pet novih sirena za koje je potrebno provesti ispitivanje kako bi se utvrdilo zadovoljavaju li tehničke zahtjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testiranje će se provesti na području Maksimira (Maksimirska), Sigeta, Remetinca, Trnja (Petlja) i Trnja (Strojarska). Na lokacijama Maksimir (Maksimirska), Siget i Trnje (Petlja) djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite će dati i govornu poruku građanima prije puštanja znakova za uzbunjivanje kako se radi o ispitivanju te da ostanu mirni. Na lokacijama Remetinec i Trnje (Strojarska) pustit će se znakovi za uzbunjivanje bez govorne poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirene se neće čuti na području cijelog Zagreba, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem (koje se inače sukladno odredbama Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva, provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati, osim ako je taj dan blagdan u Republici Hrvatskoj), već samo na navedenim lokacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo