sve do 16 sati / Zagrepčane iznenadio gromoglasan udarac, ali nije bio potres. MORH najavio probijanje zvučnog zida

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

MORH je još ranije najavio kako će u ponedjeljak i utorak provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. No, mnogi Zagrepčani to nisu znali, pa su ih detonacija i trešnja uplašile...

31.1.2023.
11:20
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Od Novog Zagreba pa sve do centra čuli su Zagrepčani gromoglasan udarac pa su već na društvenim mrežama tražili mogući uzrok istoga. Ipak, nije bila riječ o potresu.

Naime, bila je riječ o najavljenom probijanju zvučnog zida koje je moguće sve do 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MORH je u svom priopćenju naveo da se tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje kratkotrajna pojačana buka te su zamolili građane za razumijevanje.

"U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine, u periodu od 13 do 18 sati te u utorak 31. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planiran je, istaknuli su, i probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo