ZAGREBAČKI SDP-OVAC KAŽE DA DOGOVORI OPORBE TEKU DOBRO: / 'Najkasnije do kraja siječnja imamo odgovore na sva pitanja'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

O tome kako će izaći na izbore, kaže, odlučit će isključivo Gradski odbor SDP-a

9.12.2020.
21:10
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić u srijedu je rekao da dobro teku razgovori stranaka ljevice i centra za predstojeće lokalne izbore u Zagrebu te očekuje da će najkasnije do kraja siječnja, a nada se i ranije, objaviti na koji će način, ne samo SDP, nego opozicija izaći na izbore. "Očekujem da najkasnije do kraja siječnja imamo odgovore na sva pitanja, a nadam se čak i ranije", rekao je Mišić novinarima na Zagrebačkom velesajmu gdje sudjeluje na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Kaže da je trenutno u tijeku faza razgovora između stranaka ljevice i centra koje imaju oporbene zastupnike u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a ti razgovori teku dobro. Međutim, objašnjava, nisu započeli nikakve pregovore o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, niti o bilo kakvim listama za Gradsku skupštinu. "Naručit će se anketa i nakon toga ćemo započeti eventualno pregovore", kaže Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da je SDP-u prvi prioritet na lokalnim izborima u Zagrebu da se promijeni trenutna vlast u Gradu, a drugi prioritet im je da imaju svog kandidata za gradonačelnika.

"U konačnici, odluku o tome kako će SDP izaći na izbore donijet će isključivo članovi Gradskog odbora. U ovom trenutku, ne mogu dati odgovor tko će to biti - hoće li kandidat biti Gordan Maras, hoće li to biti neki drugi član SDP-a ili neka treća opcija. Nama je prvi cilj da Grad Zagreb dobije novu, bolju Gradsku upravu, dio koje će, naravno, biti i SDP", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kako će izaći na izbore, kaže, odlučit će isključivo Gradski odbor SDP-a. Na pitanje novinara znači li to da SDP ne inzistira da kandidat za gradonačelnika Zagreba bude iz SDP-a, Mišić je rekao da oni prvenstveno inzistiraju da izađu na izbore na način na koji će imati najveću šansu da na izborima i pobijede.

"Očekujemo da budemo nositelji promjena u Gradu Zagrebu, ali u konačnici tko će sve sudjelovati u tom pokretu za promjene u u vom trenutku je prerano razgovarati. Ono što znamo sigurno, nakon jučerašnjeg dana, da Radnička fronta to neće biti", kaže Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo