Davor Bernardić ostaje na čelu zagrebačkog SDP-a!

Zagrebački esdepeovci danas su velikom većinom ponovno za svoga šefa izabrali aktualnog predsjednika Davora Bernardića.

20.10.2013.
11:35
VOYO logo

Bernardić je porazio dvojicu ministara izazivača: Miranda Mrsića i Gordana Marasa. Birao se po načelu jedan čovjek jedan glas, a zagrebački SDP ima otprilike 6.000 članova.

Žestoka kampanja

Iako je bila riječ o unutarstranačkim izborima, kandidati za predsjednika zagrebačkog SDP-a vodili su kampanju kao da je riječ o izboru za gradonačelnika. Nije manjkalo ni prljave kampanje, ne samo negativne, koja se vodila kroz medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kampanju se uključio i sam predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je kritizirao Davora Bernardića nakon što je ovaj dao intervju u kojem je bio kritički raspoložen prema Vladi. Milanović je otvoreno agitirao protiv Bernardića, dok se o potpori preostaloj dvojici članova nije izjašnjavao. Miranda Mrsića, budući da je vodio kampanju tadašnjem kandidatu, a sada predsjedniku RH Ivi Josipoviću, smatra se predsjednikovim čovjekom, a za Marasa nije bilo jasno zašto se uopće uključio u utrku.

Pobjeda Davora Bernardića, unatoč protivljenju šefa stranke i Vlade, jasno pokazuje raspoloženje u vladajućoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić duboko uvjeren da će mu Milanović čestitati

Nešto poslije 22 sata Bernardić se na Facebooku oglasio samo jednom rečenicom: "Hvala na povjerenju!" Kasnije je objavio i duži tekst u kojem je istaknuo da je ponosan na "sve članove koji su se u ovoj kampanji suzdržali od blaćenja kandidata koje ne podržavaju. Sve ostale pozivam da se u radu SDP-a u idućem razdoblju ugledaju na njih."

Posebno je zanimljiv ovaj dio: "Čovjek sam i političar koji će uvijek braniti pravo svakog člana SDP-a na iznošenje svojeg mišljenja i nitko nikad pod mojim vodstvom stranke za to neće biti sankcioniran. Svi smo mi SDP", objavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome je li mu na pobjedi čestitao premijer Milanović, Bernardić je rekao: 'Imam petsto propuštenih poziva, valjda je Milanovićev među njima'.

Prema službenim rezultatima Bernadić je osvojio 64,52 posto glasova, Gordan Maras 13,87, a Mirando Mrsić 21,60 posto glasova oko 6.000 članova zagrebačkog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bauk i Borzan uvjerljivo

Svi lokalni ogranci SDP-a do kraja studenoga moraju održati unutarstranačke izbore po principu jedan član jedan glas. Ministar Arsen Bauk tako je danas ponovno premoćno (81 posto glasova) izabran za šefa ogranka splitsko-dalmatinske županije. U Osijeku je pobijedila Biljana Borzan, koja je dobila čak 97 posto glasova, što nije čudno jer nije imala protukandidata. U Međimurju je izabran Mladen Novak.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo