Budući brucoši, na ovim zagrebačkim fakultetima ima još mjesta!

Prema još uvijek nepotpunim podacima I. godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija na Sveučilištu u Zagrebu u ljetnom roku upisalo je 11.814 brucoša.

23.7.2013.
16:57
VOYO logo

Sveučilište u Zagrebu nastavlja s uspješnim upisima, pohvalio se rektor Aleksa Bjeliš.

"Imamo relativno najstrože kriterije za odabir naših studijskih programa na preddiplomskoj razini i da s takvim kriterijima imamo dosta visoke postotke upisa već u ovom prvom roku, da smo s 92 posto popunjenih upisnih mjesta ove godine za nekoliko postotatak popravili rezultat od prošle godine", rekao je Bjeliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je većina studijskih mjesta na Sveučilištu u Zagrebu popunjena, ostalo je više od 600 slobodnih mjesta za jesenski upisni rok. Mjesta ima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na Grafičkom, Pravnom, Tekstilno-tehnološkom, Agrarnom, na pojedinim studijima umjetničkih akademija, te studijima usmjerenima na informatiku i računarstvo.

"Prvenstveno je ostalo mjesta na našem Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Ukupno 101 mjesto. Rekla bih da su ta mjesta ostala zbog toga jer su vrlo strogi upisni kriteriji", istaknula je prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osniva se Centar za savjetovanje i podršku studentima

Kako bi se studente podučilo poslovnim, ali i životnim vještinama, te kako bi im se omogućio puni razvoj potencijala, u sljedećoj akademskoj godini osniva se Centar za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu koji bi im trebao pomoći u rješavanju njihovih problema, rekla je Divjak.

"Prve godine je sigurno problem akademskih vještina, kako učiti, kako se snalaziti, planirati vrijeme. Kod studenata viših godina veći je naglasak naravno na razvoju karijere. Kako steći dodatna iskustva koja onda pomažu i kod zapošljavanja. U posljednje vrijeme, naravno, naglasak je i na financijskim problemima koji imaju naši studenti", kazala je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo