pića opasna po život / Zagrebačka policija uhitila muškarca koji je krivotvorio alkohol: posjedovao kompletnu opremu

Image
Foto: Thinkstock

U dvadeset i dvije kutije nalazilo se 1048 bočica s natpisom Badel Prima Brend, ukupne količine oko 104 litre, dok se u sedam kutija nalazilo 317 bočica s natpisom Vodka Classic Vigor

7.3.2016.
12:52
Thinkstock
VOYO logo

Policija je u Zagrebu uhvatila 56-godišnjeg muškarca za kojeg sumnja da se bavio krivotvornjom alkohola, a koliko je bio aktivan pokazuje popis zaplijenjenih predmeta, među kojima se našlo više od 2300 bočica žestokih alkoholnih pića tzv. unučića, ali i stvari za proizvodnju alkohola, poput baze za pelinkovac i elktričnog stroja za filtriranje tekućine.

Policijski i carinski istražitelji pokucali su na njegova vrata zbog sumnje da krivotovori znakove za obilježavanje robe, mjera i utega, a pretragama njegovog doma pronađeno je čak 50 kartonskih kutija s 2381 bočicom alkohola od jednog decilitra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvadeset i dvije kutije nalazilo se 1048 bočica s natpisom Badel Prima Brend, ukupne količine oko 104 litre, dok se u sedam kutija nalazilo 317 bočica s natpisom Vodka Classic Vigor - ukupne količine oko 32 litre, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka policija.

No, asortiman je bio i širi jer je u ostalim kutijama pronađeno 274 bočica s natpisom Badel Lavov i 742 bočica s natpisom Badel Pelinkovac Gorki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored toga kod osumnjičenika su pronađene oko 2,5 litre etilnog alkohola, tri litre tekuće arome pelinkovca, napunjen kanister od pet litara s natpisom Vodka, 1220 praznih bočica s različitim natpisima, stupna bušilica s nastavkom za stavljenje čepova, metalni čepovi s navojima za bočice, električni stroj za filtriranje tekućine i omekšivač vode.

Koliko patvoreni alkohol proizveden u kućnoj radinosti i ilegalnim pecarama može biti opasan pokazuju brojni primjeri trovanja i u konačnici smrti konzumenata. U Češkoj je 2012. zbog konzumacije patvorina, spravljenih s otrovnim metanolom, umrlo 27 ljudi, a iste godine je u istočnoj Indiji nakon konzumiranja alkoholnog pića kućne proizvodnje umrlo najmanje 30 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo