[FOTO] ZAGREBAČKA LGBTIQ ZAJEDNICA ORGANIZIRALA PROSVJEDNU VOŽNJU BICIKLIMA: / 'Plaćamo isti porez, želimo ista prava'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

"U narednom razdoblju planiramo niz događanja i aktivnosti u kojima želimo podizati vidljivost LGBTIQ+ osoba", kažu organizatori

4.7.2020.
18:39
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Inicijativa Ponosni Zagreb održala je u subotu u Zagrebu prosvjednu biciklističku vožnju tijekom koje su organizatori objavili popis kandidata i kandidatkinja za Sabor koji su potpisali predizborne zahtjeve šire mreže LGBTIQ+ udruga.

Prema ocjeni organizatora, okupilo se oko 500 biciklista među kojima su brojni prijateljice i prijatelji izvan LGBTIQ+ skupina, zbog čega su u Ponosnom Zagrebu izrazili zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

PRVI ZAGREBAČKI PRIDE RIDE: Šarena povorka na biciklima prošla središtem grada

Image

PRVI ZAGREBAČKI PRIDE RIDE: Šarena povorka na biciklima prošla središtem grada

Nadamo se da u iduće četiri godine nećemo morati opet tužbama boriti se za naša prava, nego da će saborski zastupnici i Vlada Republike Hrvatske zauzeti proaktivan stav i ozbiljno poboljšavati društvenu klimu i pravni okviri koji reguliraju živote LGBTIQ+ osoba u državi, izjavio je član inicijative Ponosni Zagreb i koordinator programa za prava interspolnih osoba u udruzi Trans Aid Erin Vlahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da su pred izbore pripremili jasno artikulirane zahtjeve na kojima je radila mreža od 15-ak LGBTIQ+ udruga diljem Hrvatske.

Vlahović je kazao da neće stati na zahtjevima, nego da će u narednom razdoblju održati niz događanja i aktivnosti kojima žele podizati vidljivost LGBTIQ+ osoba i upoznati političare i širu javnost s problemima s kojima se susreću na svakodnevnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćamo iste poreze kao i svi ostali savjesni građani i građanke, smatramo da imamo pravo na ista građanska prava i smatramo da je i Hrvatska spremna mijenjati svoj pravni okvir po uzoru na neke progresivnije zemlje u Europi ili svijetu” zaključio je Vlahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo