Moderne jurilice / Zagreb prvi u svijetu! Ovo je najtiša utrka ikad održana, a završila je spektakularno

Završna utrka šestog Nikola Tesla EV Rally-a oduševila gledatelje

19.5.2019.
20:05
VOYO logo
Image

Zagreb prvi u svijetu! Pogledajte najtišu automobilističku utrku ikad održanu

Image

Zagreb prvi u svijetu! Pogledajte najtišu automobilističku utrku ikad održanu

Spektakularnom utrkom u središtu Zagreba završen je šesti Nikola Tesla Rally. Tijekom osam dana 50 timova električnim automobilima obišli su Lijepu Našu. Završni drag race prva je na svijetu organizirana najtiša utrka e-vozila takvog tipa u širem gradskom centru.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tihe i brze jurilice nakon prijeđenih 1500 kilometara stigle su u Zagreb. Prije osam dana krenuli su iz Novog Vinodolskog do Dubrovnika. Zatim su obišli Modro i Crveno jezero, pa preko Šibenika, nacionalnih parkova Krka i Plitvičkih jezera, Smiljana - rodnog mjesta Nikole Tesle, stigli su do završne utrke koja je oduševila Zagrepčane.

„Pitao sam jednog vozača mogu li biti s njim i nikad se nisam vozio u Tesli i objasnio mi je malo o autu i moram priznat malo sam se rasplakao. Nevjerojatno iskustvo.“, rekao je Dominik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedniku 6. relija Nikole Tesle ovo je 4 put da sudjeluje, a Hrvatsku kaže obožava.

„Vrijeme nije bilo baš dobro kao što je moglo biti. Ali vidjeli smo lijepa mjesta. Sve skupa, bilo je dobro. Zabavili smo se“, izjavio je pobjednik Manuel Strohmeier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori poručuju ovo je savršen spoj ekologije, tehnologije i turizma.

„Oni su se odlučili doći zbog relija, oduševljeni su, vraćaju se, kupuju kuće ovdje i tako da mislim da je ovo jedna savršena tehnološko-turistička razglednica Hrvatske koja odlazi u svijet“, rekla je Tina Kolovrat, organizatorica Nikola Tesla EV Rally-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve ovo moglo bi privući još turista s električnim vozilima.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo