neviđene mjere sigurnosti / Zagreb pod opsadom zbog dolaska američkog potpredsjednika: RTL ekskluzivno u štićenoj koloni!

Američki potpredsjednik Joe Biden dolazi u srijedu u Zagreb na summit čelnika jugoistočne Europe. Kako se summit održava nedugo nakon terorističkog napada u Parizu i terorističkih prijetnji diljem svijeta, u srijedu će u Zagrebu biti na snazi dosad najveće mjere sigurnosti

24.11.2015.
19:21
VOYO logo

U štićenoj koloni poput ove koju je snimila i RTL-ova kamera, sutra će se voziti američki potpredsjednikJoe Biden.

Ova vozila ne zaustavljaju se ni pod koju cijenu duž cijelog puta do Pantovčaka nego se blokira okolni promet. A to su tek obrisi strogog sigurnosnog režima za summit u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
došao JOE BIDEN /

Zagreb pod opsadom: provjerite koji će dijelovi grada danas biti potpuno blokirani!

Image
došao JOE BIDEN /

Zagreb pod opsadom: provjerite koji će dijelovi grada danas biti potpuno blokirani!

"Policija je poduzela i poduzet će niz mjera i radnji kako bi sigurnost svih delegacija bila na najvećoj sigurnosnoj razini, uz što manje ometanje ritma života građana Zagreba", izjavio je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić

Zagrepčane koji stanuju na ruti prolaska stranih delegacija policija je već obavijestila da sutra spuste rolete, ne izlaze na balkone i preparkiraju automobile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od večeras, pa sve do sutra u 20 sati Zagreb je sigurna zona s posebnom regulacijom prometa. 

Američki potpredsjednik i ostali od aerodroma do Ureda predsjednice će prolaziti središtem grada. Širi centar Zagreba bit će potpuno blokiran. Hrvatska policija i američka tajna služba zaposjele su i hotel Westin gdje će državnici odsjedati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko građani primijete bilo kakve odbačene predmete ili pojave za koje oni osobno procjenjuju da bi mogli biti za policiju interesantne, neka slobodno dojave policiji putem ili mobilnih aplikacija ili na broj 192", rekao je načelnik uprave za posebne poslove sigurnosti Željko Renić.

Procjene kažu da će o sigurnosti summita u Zagrebu brinuti više od 1000 ljudi. No građanima će biti vidlljivo svega 10-ak posto od ukupne brojke. Krovovi svih zgrada na ruti prolaska sutra će biti pokriveni snajperistima, a šahtovi su već zavareni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske službe sigurnosti iskusne su u dočecima visokih gostiju, ali nakon terorističkih napada u Parizu i sama policija priznaje da sutrašnjem skupu pristupa s maksimalnim oprezom.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo