ZAGREB POD OPSADOM: / Više od 500 policajaca osigurava kongres EPP-a! Očekuju se gužve i prekidi prometa, izbjegavajte ove ulice

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
20.11.2019.
8:56
Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

Budući da se do sutra održava kongres Europske pučke stranke (EPP) u zagrebačkoj Areni, policija je pozvala građane grada Zagreba na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima na ulicama grada s obzirom na očekivane manje prometne gužve i kratkotrajne prekide prometa u užem centru Grada te na prilaznim pravcima Zračnoj luci "Franjo Tuđman".

U vrijeme održavanja kongresa Europske pučke stranke Zagrebu, nadležne će službe Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke provoditi sve potrebne mjere kako bi posjet većeg broja visokih državnih dužnosnika i osoba koje će sudjelovati na navedenom Kongresu, protekao u najboljem redu, poručili su iz PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLITIČKA ELITA EU DANAS DOLAZI U ZAGREB: /

Stižu Junkcer, erkel, Kurz, Ursula von der Leyen, razni premijeri i čelnici

Image
POLITIČKA ELITA EU DANAS DOLAZI U ZAGREB: /

Stižu Junkcer, erkel, Kurz, Ursula von der Leyen, razni premijeri i čelnici

Skup najvišeg sigurnosnog rizika

Kao najviši ovogodišnji skup visokog ranga u Hrvatskoj, kongres Europske pučke stranke osiguravat će više od 500 policajaca, piše Jutarnji list. Budući da će na njemu biti njemačka kancelarka Angela Merkel, dosadašnji predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, bivši predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i nova predsjednica Ursula von der Leyen te Silvio Berlusconi, Vitalij Kličko te brojne druge osobe, za policiju je to i skup najvišeg sigurnosnog rizika.

Arena je pod posebnim režimom osiguranja i ograničenja pristupa te je pregledana kako bi se utvrdilo da nema nikakvih postavljenih eksploziva. Pod pojačanim osiguranjem su i hoteli Sheraton, Westin, Hilton te drugi objekti u kojima će biti smješteno oko 2600 sudionika kongresa. Tijekom prolaska kolona štićenih osoba policija će zatvarati trasu. Uobičajeno kretanje od zračne luke prema užem središtu grada predviđeno je Avenijom Većeslava Holjevca, Ulicom grada Vukovara i Savskom cestom do hotela ili ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačano će osiguranje biti na trasi kretanja štićenih kolona, oko hotela, Arene. Uz brojne pripadnike policije, u osiguranju će sudjelovati i velik broj policajaca u civilu te službeni psi te će se koristiti sva raspoloživa tehnika. Kancelarku Merkel, visoke čelnike EU-a i strane državnike prevozit će u blindiranim vozilima.

Nema ozbiljnih prijetnji

Jutarnji list doznaje iz izvora u MUP-u da nisu zabilježene nikakve ozbiljne prijetnje koje bi iziskivale dodatni angažman osiguranja. Uz hrvatske policajce, dužnosnike stranih država čuvat će i njihovi pripadnici osiguranja, ali neće imati pravo postupanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zagrebačkog Holdinga priopćili su da je tramvajski promet redovit, no da pojedine autobusne linije odstupaju od reda vožnje. Autobusna linija 213 (Dubrava - Jalševec) iz Jalševca prometuje skraćeno do stajališta Furdini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo