Odmjeravanje snaga / Zagreb domaćin međunarodnog turnira u 'gejmingu': Arena vas poziva da isprobate najnovije igraće konzole

Zagreb je domaćin međunarodnog turnira u gejmingu. U Areni se uz najbolje igrače i najnovije igrice može isprobati i razne igraće konzole pa i naočale virtualne realnosti

3.1.2017.
18:23
VOYO logo

Zagreb je domaćin međunarodnog gaming turnira - Gaming Arena Zagreb. Ovdje možete pronaći najbolje igrice, najnovije trendove i poznate youtubere, baš kao da se u Sillicon Valleyu. 

Popularne igrice vole igrati svi - od najmlađih pa do onih starijih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa nemam puno slobodnog vremena, ali kad ga imam malo s ekipom nije loše", izjavi je Lovro Buljević, košarkaš Cibone. 

Ovdje će u dva dana proći desetak tisuća ljudi. A najbolji od njih će odmjeriti snage u igricama i boriti se za nagradni fond od desetak tisuća eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tu su i najbolji od najboljih, odnosno profesionalni gejmeri, njih je tek nekoliko desetaka u svijetu.

"Biti najbolji u gejmanju je kao i u drugim sportovima - moraš se truditi. Mnogi misle da je to samo igra, ali kada ima 40 milijuna igrača u svijetu onda moraš zaista puno raditi, i do 80 sati do na tjedan", objasnio je profesionalni igrač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su prikazane i hrvatske igrice Serious Sam koju su osmislili domaći developeri Croteam, a danas je igraju milijuni diljem svijeta. Jedan od njih je i poznati DJ Armin Van Buuren, koji je zaigrao u Zagrebu za Novu godinu. 

"U backstageu Armin Van Buren je imao čast igrati Serious Sama. On i njegova ekipa ne samo da su se oduševili igricom nego su pokazali interes za suradnju i to nam je izuzetno drago", kazao je organizator Luka Jureško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb Gaming Arena održava se u sklopu Croatia Winter Music Festivala, odnosno popularne Ultre u Zagrebu. Tako da preko dana možete pokazati svoja znanja u gejmanju, a preko noći u partijanju. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo