Kreće velika investicija na Savi u Zagrebu, evo kako će izgledati

Na više od 140.000 kvadrata zemljišta kod Kineziološkog fakulteta i Studentskog doma Stjepan Radić uredit će se polivalentne dvorane, sportski tereni, ogroman fitness studio, trim staza...

3.10.2014.
9:01
VOYO logo

Dvije nove polivalentne sportske dvorane, vanjski sportski tereni za odbojku, košarku, rukomet i nogomet, dijagnostički centar u kojem će se rekreativcima nakon pregleda raditi individualni programi vježbanja, trim staza, studentski trg i veliki park s klupicama i stazama. Na zemljištu koje se prostire na 14,4 hektara, okruženom Selskom, Horvaćanskom, Haberleovom i Jarunskom ulicom, smjestit će se još i trenažna atletska dvorana i novi prostori Hrvatskog olimpijskog odbora, piše Jutarnji list.

Rok je 2016. godina

Tako će izgledati novi sportski kampus, koji će obuhvaćati današnji prostor Kineziološkog fakulteta i zemljišta oko njega, sportski park Mladost i Studentski dom Stjepan Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realizacija projekta gradnje zapadnog sveučilišnog kampusa počinje sljedeće godine, a prva faza bit će dovršena do Europskih sveučilišnih igara 2016. godine. Ovih dana bit će raspisan natječaj za arhitektonsko rješenje pa će se konačni izgled novog kompleksa znati do nove godine.

Gradnja u dvije faze

Ukupna vrijednost projekta je oko 170 milijuna kuna, već je dovršena studija predizvodljivosti i podloga za arhitektonski natječaj, a projekt je prijavljen za sredstva iz fondova EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt će se raditi u dvije faze. U prvoj će se uz Jarunsku napraviti dvije polivalentne dvorane i fitness studio uz koje će se smjestiti zgrada instituta za kineziologiju, laboratorija i dijagnostičkog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo