MISTERIOZNI PACIJENT U DUBROVNIKU / Uzima im hranu, glumi da je bolestan, a o njemu nitko ništa ne zna

Image
Foto: Thinkstock

U dubrovačkoj bolnici već neko vrijeme leži zagonetni pacijent o kojem se jedino zna da je Španjolac i da su mu 64 godine.

16.2.2016.
17:18
Thinkstock
VOYO logo

Naime, neznanac očito glumi da je bolestan, a osoblje bolnice ne zna ni kada je, s kim i zašto stigao u Dubrovnik. Činjenica je da se ondje skrasio.

Sestrama pojeo beškotine i popio jeger

"Bio je prošle godine primljen u nas, ležao je na kardiologiji kao pacijent. Onda su ga primili na gastroenterologiji, napravili mu pretrage i utvrdili da mu ništa nije bilo. Kad ga je trebalo otpustiti, rekao je da nema novaca, pa je, kao i drugi stranci u njegovoj situaciji, potpisao izjavu da će račun podmiriti kad dođe doma", kazao je za Dubrovački vjesnik neimenovani izvor iz tamošnje bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ubrzo je ponovno viđen u bolnici.

"Prošlo je neko vrijeme i vidjele su ga medicinske sestre s 4. kata, gdje je palijativna skrb. Ležao je u sobi koju inače koriste sestre za odmor. Nije bio bezobrazan, on je jadničak tu našao smještaj, pa je jedan dan sestrama pojeo beškotine, drugi dan popio jeger... Sestra nam je prenijela što se događalo, pa smo u 'ophodnji' pronašli deke i kušin, wc papir. Nazvali smo policiju, koja ga je odvela", kaže isti sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MISTERIOZNI MUŠKARAC NOĆU HODA SELOM: /

"Gledao je i kroz prozor kuće, bojimo se za djecu"

Image
MISTERIOZNI MUŠKARAC NOĆU HODA SELOM: /

"Gledao je i kroz prozor kuće, bojimo se za djecu"

S biskupom ćakulao na talijanskom

I taman kada su u bolnici potkraj prošle godine pomislili kako su se riješili zagonetnog stranca, on se opet pojavio.

"Mislili smo da je time riješen, ali eto njega opet, opet se pojavio na Gospu od zdravlja. Starčić je sjedio s nama u kapelici koju je služio naš biskup. Javio mu se poslije mise, dugo su razgovarali na talijanskom. Biskup mu je dao 200 kuna, a naš don Jerko ovih dana 100. Ne radi taj čovjek nikakav problem, samo se mota po bolnici. Ne znamo s kime je došao u Dubrovnik ni kako, niti zašto je još tu. Ni s kim ni kako. Stalno nam se tuda mota, jednoj je sestri ukrao jaketu iz ormara, vjerojatno mu je bilo hladno, drugoj je jadnik uzeo čokoladu... To je da vas tuga uhvati. Nije on nikakav kriminalac", kaže 'izvor' iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko dana ga, kaže, ne vide u bolnici, no onda se predvečer vrati na noćenje, piše Dubrovački vjesnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo