ZADRANIN DANONOĆNO BDIJE NAD DJEVOJKOM KOJU JE PRETUKAO DARUVARAC: / 'Vjerojatno će mi napraviti sačekušu, ali ja ih se ne bojim'

Image
Foto: Dino Stanin / PIXSELL

"Njezin otac bio je dragovoljac Domovinskog rata i najmlađi logoraš u kninskom kazamatu.

19.12.2018.
13:34
Dino Stanin / PIXSELL
VOYO logo

Dok 18-godišnja Zadranka i njezina obitelj strahuju od moguće osvete Darka Kovačevića Daruvarca, nasilnika koji je djevojku proljetos brutalno, gotovo nasmrt pretukao u jednom kafiću, da bi prošloga tjedna bio pušten na slobodu jer je istekao zakonski rok za njegovo zadržavanje u pritvoru, prestrašenoj djevojci fizičku zaštitu ponudio je 36-godišnji poduzetnik i majstor borilačkih vještina iz Zadra Josip Deur.

Image
MAJSTOR BORILAČKIH VJEŠTINA POSTAO ZAŠTITNIK ŽRTVE DARUVARCA: /

'Čuvat ću je kao što čuvam i svoju obitelj'

Image
MAJSTOR BORILAČKIH VJEŠTINA POSTAO ZAŠTITNIK ŽRTVE DARUVARCA: /

'Čuvat ću je kao što čuvam i svoju obitelj'

"Jedan na jedan sa mnom nemaju šanse"

Deur nad Lorenom danonoćno bdije već pola godine, još otkako je postala žrtvom brutalnog premlaćivanja. On je za Jutarnji list ispričao kako je, čuvši što se dogodilo djevojci koju je dotad slabo poznavao, odmah odlučio da neće ostati po strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se to dogodilo na Lorenu i njezinu obitelj počeli su strašni pritisci. Bili su u strahu. Inače, ja sam hrvatski branitelj, a njezin otac bio je dragovoljac Domovinskog rata koji je bio najmlađi logoraš u kninskom kazamatu. Ja sam dobio razne nagrade, uključujući počasnu nagradu udruge branitelja Republike Hrvatske i shvatio sam da sve te nagrade ništa ne znače ako ću sada ostati ravnodušan", kazao je Deur.

Na pitanje boji li se i on sam moguće osvete ljudi bliskih Kovačeviću, Deur kaže da se ne boji nikoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ne bojim se nikoga. To su najobičnije kukavice. Znaju da sa mnom jedan na jedan ne bi imali šanse. Eventualno bi mi mogli, a vjerojatno i hoće, napraviti sačekušu, ali na to sam svaki dan spreman. Uvjeravam vas, znam kako se obraniti i pazit ću da pritom ne prekoračim ovlasti nužne obrane", rekao je za Jutarnji list.

Uvjeren da je to bio pokušaj ubojstva

Deur, inače majstor jiu-jitsua i tajlandskog boksa, više puta je, kaže, pogledao snimku Loreninog premlaćivanja i uvjeren je da se radilo o pokušaju ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Daruvarac je trenirao borilačke vještine. On također dobro zna što su to udarci i što radiš kada nogom u glavu udaraš osobu koja se pridiže, polusvjesna. Za tužitelje je olakotna okolnost što je imao japanke. A što je trebao - imati radne cipele s čeličnom kapicom? Uostalom, tko god se bavi borbama zna da se nikada ne udara stopalom, nego potkoljenicom", kaže.

Loreni i njezinoj majci rekao je da im stoji na raspolaganju 24 sata dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek ću im se odazvati i znaju da na mene mogu računati", kazao je Deur.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo