ZADNJI DAN PRIJE STANKE, SABOR RASPRAVLJA O 140 AMANDMANA: / Do kraja dana trebalo bi glasovati o Zakonu o udžbenicima

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski sabor zasjeda u petak posljednji dan uoči ustavne stanke, zastupnici raspravljalju o oko 140 amandmana podnesenih na dvadesetak zakona,

14.12.2018.
11:02
PIXSELL
VOYO logo

Do kraja dana u Saboru bi se trebalo glasovati o Zakonu o udžbenicima zbog kojeg je iskrilo u vladajućoj koaliciji, a HNS je čak prijetio odlaskom iz Vlade, no nakon što je Vlada prihvatila izmijenjeni amandman Bandićeva kluba o besplatnim udžbenicima za osnovnoškolce, sudbina zakona nije više upitna.

Jučer je, naime, Vlada na telefonskoj sjednici prihvatila amandman Kluba Milana Bandića o besplatnim udžbenicima za sve osnovne škole, ali ga dopunila stavkama kako bi se osigurao održiv i stabilan sustav time što bi financirani udžbenici i drugi materijali bili u vlasništvu škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada nije prihvatila amandman na Zakon o udžbenicima

Robert Jankovics iz Bandićeva kluba zahvalio je rekavši kako to čini u ime stotinu tisuća roditelja te naglasio kako se radi o značajnoj demografskoj mjeri.

Vlada nije prihvatila amandman Branka Hrga (HDS) na Zakon o udžbenicima da se tableti ne uvode do šestog razreda, sam Hrg svoj je amandman objasnio činjenicom da djeca ionako previše vremena provode na tabletima i mobitelima te dodao kako će odustati od tog amandmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor će glasovati i o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH i europskom putu BiH oko kojeg, niti nakon jučerašnje sjednice saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske, nema suglasja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike