slijedi li štrajk Holdinga? / Sindikalistica za Danas.hr prije sastanka s gradonačelnikom: 'Kasno navečer dobili smo poziv, iznenađena sam'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Prije pet dana gradonačelnik je izašao na ulice s radnicima te službeno prekinuo štrajk, odnosno bunt radnika koji službeno nisu štrajkali. Rekao je tada kako je potpisao pet dogovorenih zahtjeva radnika, a o ostalih šest će razgovarati

31.1.2023.
8:06
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Posljednjeg dana za pregovore tj mirenje Grada Zagreba i Čistoće, kako doznajemo, sindikati odlaze na razgovore s gradonačelnikom.

Predsjednica Sindikata zaposlenika Čistoće Mirjana Kaltak nam je prije sastanka s gradonačelnikom rekla da su sinoć kasno dobili najprije telefonski, a onda i pisani službeni poziv da danas u 9 sati dođu na sastanak s Tomislavom Tomaševićem. Poziv ih je, rekla nam je Kaltak, iznenadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što očekuje od jutrošnjeg sastanka rekla je: "Ne očekujem ništa. Sad smo se ovdje skupili, pa ćemo vidjeti".

Inače, u 11 sati održat će se redovna konferencija za medije zagrebačkog gradonačelnika, a prije iste Tomislav Tomašević porazgovarat će sa sindikatima Čistoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces mirenja traje protekla tri dana te iako su održani brojni sastanci, čini se kako trenutno od dogovora nema ništa. Ukoliko takva situacija ostane i nakon sastanka s gradonačelnikom, cijeli Holding mogao bi u štrajk, a on bi sada bio zakonit jer stekli bi se svi uvjeti za isti.

Podsjetimo, prije pet dana gradonačelnik je izašao na ulice s radnicima te službeno prekinuo štrajk, odnosno bunt radnika koji službeno nisu štrajkali. Rekao je tada kako je potpisao pet dogovorenih zahtjeva radnika, a o ostalih šest će razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo