ZADNJA RUNDA MIRENJA: / Ako se Vlada i sindikati prosvjetara danas ne dogovore, sutra počinje štrajk u školama

Image
Foto: ilustracija, Duško Jaramaz / PIXSELL

'Ako mirenje završi uspješno, zaustavljamo naše prosvjedne i štrajkaške aktivnosti.

9.10.2019.
8:47
ilustracija, Duško Jaramaz / PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak je u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava započeo postupak mirenja Vlade i školskih sindikata, ako se danas ne postigne dogovor, sutra će početi najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama.

Sindikati su prije početka mirenja poručili da neće odustati od zatraženih povećanja koeficijenta složenosti poslova od 6,11 posto, već da će u procesu mirenja razgovorati jedino o načinim i dinamici postizanja tog cilja, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POČEO POSTUPAK MIRENJA IZMEĐU SINDIKATA I VLADE: /

Prosvjetari ne odustaju od povećanja od 6 posto; Hoće li u štrajk?

Image
POČEO POSTUPAK MIRENJA IZMEĐU SINDIKATA I VLADE: /

Prosvjetari ne odustaju od povećanja od 6 posto; Hoće li u štrajk?

Hoće li mirenje uspjeti?

U ponedjeljak je, nakon prve runde pregovora, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kazao da je postupak mirenja tajan pa ne može iznositi više informacija, ali je potvrdio da se mirenje nastavlja danas.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec kazao je u ponedjeljak da će danas biti poznato hoće li se u četvrtak održati najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako mirenje završi uspješno, zaustavljamo naše prosvjedne i štrajkaške aktivnosti. U suprotnom obavijestit ćemo javnost o modalitetima i načinu štrajka", najavio je Mihalinec.

Marić: Ne puštamo probne balone

Oči su uprte u ministra financija Zdravko Marić koji drži kesu s novcem. I on je u ponedjeljak neodređeno izjavio da će javnost biti na vrijeme obaviještena o rješavanju pitanja plaća prosvjetnih radnika te da će većina tih pitanja dobiti odgovore idućih dana i tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi bilo u redu da nešto prejudiciramo dok još uvijek traju razgovori, ne puštamo nikakve probne balone. Vodimo proces mirenja i neke razgovore i red je da se prvo neke stvari kažu interno i na razini Vlade, a kada sve bude spremno sve ćemo priopćiti i sve će se znati na vrijeme", ustvrdio je Marić u ponedjeljak.

Sastanak predstavnika Vlade i školskih sindikata u Ministarstvu rada započeo je u 8 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo