ZA NJIH NEMA KRIZE / Zadar se odrekao Britanaca i milijun eura

Image
Foto: Pixsell

The Garden Festival, svjetski poznata smotra elektronske glazbe, više se neće održavati u Petrčanama zbog krajnje nelogične odluke vlasnika lokacije.

22.11.2011.
16:06
Pixsell
VOYO logo

The Garden Festival, smotra elektronske glazbe koja je nekad ribarsko, a danas turističko mjesto Petrčane nadomak Zadra pretvorila u mediteranski centar klupske glazbene scene, prisiljeno je promijeniti lokaciju!

Naime, vodstvo hotela Pinija, kao vlasnik prostora na kojem se Garden održava, smatra da je daljnje iznajmljivanje lokacije za potrebe festivala financijski neisplativo, usprkos podacima koji govore kako je u posljednjih šest godina lokalnoj ekonomiji donio čak 14 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je zadarski turizam u pitanju, nikako nam ne bi odgovaralo da se festival ukine. Garden posjećuju odlični gosti, izvrsni potrošači koji troše i u restoranima, trgovinama, po cijelom gradu, a pune i hotele i privatni smještaj. Turisti koji nam dođu zbog tog festivala zaista su vrhunski pa zato i očekujem da se nađe rješenje problema", izjavio direktor zadarske turističke zajednice Zvonko Šupe. 

Ukoliko se rješenje ipak ne uspije pronaći, Britancima omiljeni festival će se od idućeg ljeta održavati na novoj lokaciji koja će biti poznata kroz nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo