VRLO NEUGODNA SITUACIJA / Zabrinuti Beroš u Saboru: 'Oprostite na srčanom ispadu. Prosvjednici su ispred kuće gdje mi je obitelj'

Image
Foto: Saborska.tv

Desetak prosvjednika večeras je zvonilo na vrata obiteljske kuće ministra Beroša, a intervenirala je i policija, nakon čega su se razišli

14.10.2021.
21:05
Saborska.tv
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš je o tome da su mu prosvjednici došli ispred obiteljske kuće javnost obavijestio tijekom rasprave u Saboru.

"Oprostite na ovom srčanom ispadu jer sam saznao da su prosvjednici ispred moje kuće, gdje mi je obitelj, što je vrlo neugodna situacija", kazao je Beroš tijekom rasprave o provođenju Covid mjera u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetak prosvjednik pred Beroševom kućom

Kao što smo ranije pisali, desetak prosvjednika večeras je zvonilo na vrata obiteljske kuće ministra Beroša, a intervenirala je i policija, nakon čega su se razišli. Prosvjednici su vrijeđali i novinare te im govorili da se zaposle negdje drugdje ako im nije stalo do istine.

Inače, prosvjednici su u svom pozivu naslovljenom "15 minuta za stožeraše" napisali da ako se "stožeraši ne libe priuštiti 23 sata i 45 minuta straha i stresa bolesnoj djeci i njihovim roditeljima, ne trebamo se ni mi libiti podijeliti svoje mišljenje s njima". Na prosvjed je preko Facebooka pozivao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
15 MINUTA ZA STOŽERAŠE /

Prosvjednici došli ispred vrata ministru Berošu: Vrijeđali novinare, a morala je intervenirati i policija

Image
15 MINUTA ZA STOŽERAŠE /

Prosvjednici došli ispred vrata ministru Berošu: Vrijeđali novinare, a morala je intervenirati i policija

'Ne kucajte na otvorena vrata ministra'

Ministar Beroš nakon njihovog je prosvjeda sinoć dao priopćenje:

"Ni ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata ministra. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci" , poručio je u svom priopćenju Beroš, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da su Stožer Civilne zaštite i epidemiolozi odredili su da svi roditelji bolesne djece koja se liječe u hrvatskim bolnicama i zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke uvjete kao i svi posjetitelji, odnosno posjedovati EU COVID putovnicu kao dokaz da su cijepljeni ili preboljeli koronu, odnosno da su testirani na COVID-19. Način organiziranja posjeta bolesnoj djeci, vrijeme posjeta i trajanje organizira svaka od ustanova u skladu sa svojim organizacijskim i prostornim mogućnostima i o tome su dužni obavještavati roditelje malih pacijenata.

"Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest", kaže ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece", ističe ministar zdravstva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo