Hrvatski sud koji je zabranio ulaz djeci

16.6.2014.
12:19
VOYO logo

Od sredine lipnja u glavnu zgradu Županijskog i Općinskog suda u Zadru, te Županijskog državnog odvjetništva na Poluotoku, više neće moći ući roditelji s djecom i osobe u alkoholiziranom stanju. Te su zabrane rezultat novih odluka o kućnom redu u zadarskim pravosudnim institucijama koje su potpisali v.d. županijskog državnog odvjetnika Ivan Galović i predsjednik Županijskog suda Vladimir Mikolčević .

Iako zvuče pomalo bizarno, nove dopune starog kućnog reda kojima se propisuje ponašanje u zadarskim pravosudnim institucijama donesene su, kažu, sasvim opravdano: na sudskim se hodnicima sve češće čuo dječji plač, a sudnicama miris “maligana”, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da li zbog krize ili ne znam čega, roditelji koje je pozvao sud počeli su sa sobom u sudsku zgradu masovno dovoditi svoju malodobnu djecu. Djeca ostaju na hodnicima sama, uplašena, zbunjena, nema ih tko čuvati, što se ne smije događati jer su to djeca. Došlo je do toga da ih se ne samo dovodi u zgradu, nego ih roditelji čak uvode i u sudnicu da ih tamo pričekaju, pa se onda, naravno, ne može ni održati rasprava jer u sudnici sjedi dijete – pojašnjava Mikolčević.

Stop alkoholu

S druge strane ljudi koji su pozvani na sud sve češće na rasprave dolaze u alkoholiziranom stanju, čime se ometa normalan rad i funkcioniranje sudova, gdje se stranke moraju ponašati sukladno uputama pravosudnih policajaca, sudaca i djelatnika suda. http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/248348/Default.aspx

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo