Zabranili im obavljanje nužde na radnom mjestu jer to 'smrdi'?!

Inspektorima rada u Osijeku navodno je zabranjeno obavljanje velike nužde u toaletima njihove službene zgrade jer to, prema riječima njihovih pretpostavljenih, ''smrdi''.

12.4.2014.
10:15
VOYO logo

To je jedna od tvrdnji iz šokantnog pisma koje su ovih dana na adresu hrvatskih medija, ali i samog Ministarstva rada i mirovinskog sustava u Zagrebu, poslali ogorčeni osječki inspektori.

Ostali bez čistačica

Naime, Inspektorat rada početkom godine reorganizacijom državnih službi pripao je Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a ukidanjem Državnog inspektorata kao državne službe i prelaskom inspektora “pod šešir” Ministarstva ukinuta je usluga čišćenja službenih prostorija i održavanja službenih automobila, odnosno, inspektori su ostali bez čistačica, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bahato i neljudsko iživljavanje

“Ono što je prevršilo svaku mjeru istrpljenog jest zahtjev nadređenih da inspektori sukladno tjednom rasporedu čiste toalete u zgradi u kojoj se nalaze, te da sami još i kupuju kemijske preparate za čišćenje sanitarnih prostorija. Normalno je voditi računa o čistoći prilikom obavljanja nužde, ali organizirati tjedni raspored kada će koji inspektor, vjerojatno u pauzi između nadzora i primanja stranaka, navući rukavice i čistiti javne toalete, izvan je svake pameti.

Krajnje je bahato, arogantno i neljudsko iživljavanje pokazano kada nam je još i zabranjeno vršenje nužde, s posebnom napomenom da 'velika nužda smrdi'”, piše u pismu kojim se hrvatskoj javnosti obraćaju poniženi inspektori u nadi da će ovo “odjeknuti Hrvatskom i neće biti samo još jedna od stvari na koju ćemo zažmiriti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.glas-slavonije.hr/232092/1/Osjeckim-inspektorima-rada-na-poslu-zabranili-veliku-nuzdu-jer-to-smrdi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo