Zabranila kupnju novih vozila, pa učinila baš to

Na sjednici Vlade održanoj 11. srpnja 2009. godine premijerka Jadranka Kosor u sklopu antirecesijskih mjera strogo je zabranila nabavu novih službenih automobila.

12.11.2010.
15:03
VOYO logo

Samo nekoliko dana nakon odstupanja njezinog prethodnika Ive Sanadera s mjesta premijera, Jadranka Kosor, pompozno je najavila štednju.

"Donijet ćemo danas i službenu odluku o zabrani nabave službenih automobila. Isto tako prijedlog je da popišemo sve automobile u tijelima državne vlasti, pa ćemo učiniti određene preraspodjele što se toga tiče", rekla je tada Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis je pokazao da država koristi oko 4.700 automobila te da najveći dio – 3.700 otpada na MUP. Pogledajte što je u srpnju 2009. govorila premijerka o nabavki automobila.

Montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nešto više od godine dana na zatvorenom dijelu sjednice Vlade odlučeno je o nabavki 1241 novog automobila, a priopćenjem se nastoji opravdati ta odluka koja je u potpunoj suprotnosti s najavljenom politikom štednje. Tamo, naime, stoji da se "ne radi o novom trošku i kupnji koja će povećati broj vozila kod navedenih tijela državne uprave, već je isključivo riječ o najmu radi obnove postojećih voznih parkova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo bi odlično kada bi i građanima Vlada objasnila kako se vozni park obnavlja bez da se potroši novac, jer sve veći broj građana zbog opće besparice vozi stare automobile pa bi im takav savjet zlata vrijedio.

Vezani članci:

arti-201011120009006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo