ZA ŠTO SE TROŠIO NOVAC KOJEG JE AGROKOR SAKRIO U PROJEKT IPO? / Putovanja, privatni avioni, skupi butici...

Image
Foto: PIXSELL

Od 2,3 milijarde kuna troškova koji su iz računa dobiti i gubitka Agrokora bili skriveni i svrstani pod projekt IPO, velik dio tog novca s IPO-om nije imao veze.

18.10.2017.
22:30
PIXSELL
VOYO logo

Istražitelji u slučaju Agrokor tvrde kako su s računa koncerna ove godin,e pod krinkom podmirivanja troškova za inicijalnu javnu ponudu (IPO) dionica tvrtke na Londonskoj burzi, zapravo plaćani privatni troškovi obitelji Todorić i njihovih najbližih suradnika.

Između ostalog, Agrokor je, uz napomenu da su u pitanju troškovi IPO-a, već u prosicu 2013. platio privatne troškove dočeka Nove godine u Istanbulu, boravak bivše misice Martine Todorić, supruge Ante Todorića u hotelu Grand Canal u Veneciji gdje je boravila 18. ožujka 2018. godine, putovanje Ivana Crnjca, bivšeg direktora u Agrokoru, i njegove supruge Vesne u Pariz 2014. godine, te troškove obitelji Balent na skijalištu u La Villi u siječnju 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DONESENA ODLUKA: /

Samo Ivici Todoriću određen istražni zatvor, svi ostali osumnjičeni pušteni na slobodu

Image
DONESENA ODLUKA: /

Samo Ivici Todoriću određen istražni zatvor, svi ostali osumnjičeni pušteni na slobodu

Pod stavkom IPO-a knjiženi su i troškovi sponzorstva portala Autograf Drage Pilsela i Udruge Zviždač, račun Megamobila za trošak popravna vozila, servisiranje broda u marini St. Andrea, te računi u Marini Frapa i vez u ACI marini.

Tužiteljstvo također vjeruje kako je preko IPO-a plaćeno i putovanje osumnjičenog Damira Kuštraka i njegove supruge u New York 2015. godine te put Ante Todorića s obitelji u Dohu za Uskrs 2015. Samo za put Ivice Todorića s obitelji u Bangkok za Božić 2013. godine isplaćeno je 300 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod istom stavkom isplaćen je i iznos koncesijske naknade za Todorićevu Villu Castelo, koja je nedavno završila na bubnju, kao i građevinski radovi na Vili Camelia u Medveji.

Sumnja se da je na račun Agrokora, a pod krinkom podmirivanja troškova za IPO, Hrvoje Balent kupovao u Eraldo Boutiqueu u Veneciji, te da su i plaćani brojni letovi između Zagreba i St. Gallena, kao i privatni zrakoplov za Martinu Todorić za Milano, te Vesnu Todorić, suprugu Ivice Todorića, za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na račun Agrokora putovala je s obitelji i Ljerka Puljić, a pod stavkom IPO-a, podmirivani su i troškovi poslovnih kartica članova Uprave Agokora te još nekih zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo