KOSOR O STANJU U HDZ-U / 'Za razliku od njegovog šefa, Brkić se pokazuje kao osoba koja ima stav! Imao bi velike šanse u borbi protiv Karamarka'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Jadranka Kosor smatra kako bi Milijan Brkić imao velike šanse ako bi se kandidirao za neko mjesto u stranci, pogotovo za predsjednika HDZ-a

14.3.2016.
11:21
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Gostujući u emisiji Novi dan na N1 televizijiJadranka Kosor kazala je kako je Vlada nefunkcionalna, a da je situacija oko imenovanja ministra branitelja postala nepodnošljiva. 

Image
predložio kandidate /

Glavašević: 'Odbijanje kandidature je otvaranje puta za Glogoškog, mudar Brkićev potez'

Image
predložio kandidate /

Glavašević: 'Odbijanje kandidature je otvaranje puta za Glogoškog, mudar Brkićev potez'

"Vlada nije kompletna. Uz ministra nema izabrane i mnoge druge ljude, i to su problemi koji u Hrvatskoj do sada nisu viđeni. Ova Vlada nema rezultata, iako raste popularnost Oreškovića. To pokazuje da ta 'koalicija koja to nije' ne funkcionira. Vidljivo je i nepodnošljivo da male stranke unutar Domoljubne koalicije svakodnevno napadaju Most. Obilježavaju ga kao glavnog krivca, a unutar Domoljubne koalicije isto ne funckionira", objasnila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je jučer odustao od kandidature za funkciju ministra branitelja, počelo se špekulirati kako se Milijan Brkić namjerava suprotstaviti Tomislavu Karamarku na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Kosor smatra kako bi glavni tajnik HDZ-a imao velike šanse za preuzimanje stranke u tom slučaju. 

"Vojnički stav Milijana Brkića u politici u određenim se krugovima cijeni. Mislim da je Orešković oklijevao zbog otvorenih pitanja oko njegove diplome. Međutim, za dio birača HDZ-a su to upravo odgovori koji se njima sviđaju, on se pokazuje kao osoba koja ima stav, za razliku od njegovog šefa. Moguće je da bi imao velike šanse ako bi se kandidirao za neko mjesto u stranci", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi imao velike šanse za predsjednika stranke. On je operativac, na terenu je, apsolutno zaslužan za sve dobre uspjehe HDZ-a. Upravo disciplinom članova koju je uvijek propitkivao, kad ih pomnožite s članovima obitelji, to je respektabilna brojka birača HDZ-a. On je među onima koji tu stranku doživljajavaju kao stranku u kojoj se mora znati red", istaknula je i dodala kako očito postoje očiti problemi u vladajućoj koaliciji i bitke za nadmoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo