Za ponedjeljak 16. svibnja najavljen - snijeg!

12.5.2011.
17:03
VOYO logo

Sunčano i toplo vrijeme obilježit će ovaj tjedan diljem Lijepe naše, a pogoršanje vremena najavljeno je tek u subotu navečer. Povremeni pljuskovi i kiša očekuju se u nedjelju u većini kopnenih krajeva, a u ponedjeljak i na Jadranu.

Kiša i sjeverni vjetar rashladit će temperaturu zraka, ponegdje i za više od 15 stupnjeva Celzijevih. Tako je na sedmodnevnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak na području Gorskog kotara najavljen snijeg. Temperature i tom dijelu spustit će se na svega 2 Celzijeva stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji mogućnost snijega uz niske temperature u gorju, ponajprije u noći s nedjelje na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka. Nakon toga bi trebalo ponovno zatopliti", potvrdio je za Danas.hr meteorolog Zoran Vakula.

Poboljšanje vremena i ponovno zatopljenje očekuje se u utorak, iako će i tada još uvijek biti poprilično svježe. Također, ne očekuje se stvaranje snježnog pokrivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostatku unutrašnjosti te na Jadranu početkom sljedećeg tjedna također će biti svježije, ali temperaturna razlika ne bi trebala biti toliko izražena. Povratak na 20 stupnjeva Celzijeva tako se očekuje već od srijede.

Vezani članak:

arti-201105100152006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo