Neovisno državno tijelo / Za novu članicu DIP-a izabrana je Ivana Belec: Prisegnula pred predsjednikom Sabora

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Članove DIP-a na mandat od osam godina bira Sabor većinom glasova svih zastupnika

25.9.2019.
12:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem u srijedu je prisegnula članica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivana Belec, koju je Sabor na tu dužnost izabrao u srpnju. 

Prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju dužnosti članice DIP-a poštivati hrvatski Ustav i zakone te svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalila je na ukazanom povjerenju, a predsjedniku DIP-a i kolegama obećala odličnu suradnju. Sigurna sam da će moj doprinos biti negdje zapisan u provedbi izbornih prcesa koji nas čekaju, rekla je Belec.

"Uvjeren sam da ćete kao jedna od članica DIP-a, svojom stručnošću, profesionalnošću, moralnim integritetom i nepristranošću dodatno raditi na osnaživanju Povjerenstva i svih njegovih dužnosti", rekao je Jandroković te zahvalio dosadašnjoj članici DIP-a Janji Horvat Drobnjak na njezinu doprinosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP, podsjetio je, kao stalno i neovisno državno tijelo, ima važnu ulogu u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Hrvatskoj, niz je njegovih nadležnosti i aktivnosti u osnaživanju izbornih procesa. Pritom posebnu ulogu imaju njegovi članovi koji svojim stručnošću i iskustvom pridonose daljnjem unapređivanju i učinkovitoj provedbi izbornih procesa.

Članove DIP-a na mandat od osam godina bira Sabor većinom glasova svih zastupnika. Predsjednik, potpredsjednici i članovi Povjerenstva prije stupanja na dužnost polažu prisegu pred predsjednikom Hrvatskoga sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo