ZA NARUDŽBE ZA MR PRETRAGE ČEKALO SE OD 3 SATA UJUTRO: / Već su zauzeti svi termini u Medikolu do 30. lipnja

Image

Nakon što je HZZO produžio od 1.

4.4.2017.
20:48
VOYO logo

Iz Medikola su u utorak priopćili kako su zgroženi činjenicom da su ljudi fizički čekali pred Medikolom od tri sata ujutro za upis na MR pretragu te ističu kako su već u ponedjeljak poslijepodne zauzeti svi ugovorom odobreni termini u toj ustanovi do 30. lipnja.

100 MR pregleda u Zagrebu i 187 u Čakovcu

"Ugovorno razdoblje s Poliklinikom Medikol ponovno je produženo na samo tri mjeseca, od 1. travnja do 30. lipnja, a uključuje mjesečno 100 MR postupaka u Zagrebu i 187 MR postupaka u Čakovcu", navodi ravnateljica Medikola Ivanka Trstenjak-Rajković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također kaže kako je u ponedjeljak pozivni centar poliklinike primio više od 13.000 telefonskih poziva sa zahtijevom za MR pretragu, o čemu su obavijestili i HZZO.

Nemogućnost dobivanja termina za pregled MR-om preko uputnice HZZO-a izaziva veliko nezadovoljstvo kod pacijenata, kaže ravnateljica. Kako se ugovor s HZZO-om produžuje svaka tri mjeseca, uz prisutnu neizvjesnost hoće li biti produžen, pacijenti se naručuju od prvog dana produljenja ugovora za iduća tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija s narudžbama za PET-CT još je gora

Na MR pretragu pacijenti se mogu naručiti na ukupno 30-ak uređaja u bolnicama i 15-ak u privatnim poliklinikama, no dok su bolnički uređaji ugovoreni sa 100 posto svog kapaciteta, oni kod privatnika su ugovoreni na razini 10-20 posto iskorištenosti, kazala je Trstenjak-Rajković.

Ističe kako je situacija s narudžbama još gora kada se radi o PET-CT pretragi, koju trebaju onkološki pacijenti, a s obzirom na jedan uređaj u KBC-u Zagreb i četiri u vlasništvu Medikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo