Za napad na učitelja do tri godine zatvora

Ministar obrazovanja Željko Jovanović najavio je da će se izmijeniti zakoni, tako da će se napad na učitelja ili profesora tretirati kao napad na službenu osobu.

16.7.2013.
8:15
VOYO logo

''Izmijenit će se zakoni na način da se svaki napad na učitelja, nastavnika i ravnatelja izjednači s napadom na službenu osobu'', kazao je ministar Željko Jovanović, što znači da će se za napad na učitelja ili profesora moći dobiti kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.

Za lakšu tjelesnu ozljedu profesora, nastavnika ili ravnatelja nasilnik će moći dobiti i do pet godina zatvora. Jovanović je najavio i da od jeseni ponovno kreće zdravstveni odgoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna škola od devet razreda

''Poruka kritičarima je da su bili nekorektni i da su svojim dezinformacijama pokušali, zapravo, obmanuti javnost'', kazao je Jovanović. Ministar je potvrdio i da će se od 2016. godine u školu kretati sa šest godina, piše HRT.

''Smatramo da bi produženje razredne nastave za jednu godinu značilo mogućnost da na taj način sve socijalne razlike koje postoje u hrvatskom društvu budu smanjene'', objasnio je ministar zašto smatra da osnovna škola treba trajati devet razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo