Za najam zgrade 11 milijuna kuna, a studentima 'šipak'

Iako u državi nema novca za financiranje besplatnih udžbenika ili besplatnog studiranja, resorno ministarstvo najam zgrade na zagrebačkim Sveticama plaća čak 11 milijuna kuna godišnje.

7.12.2009.
11:01
VOYO logo

Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta se u novu zgradu na Sveticama, veličine 8090 metara četvornih, preselilo prošlog ljeta, a najam zgrade mjesečno iznosi 900 tisuća kuna. Zgrada se nalazi u privatnom vlasništvu splitske tvrtke Svetice centar d.o.o., čiji je jedini vlasnik Jerko Bošnjak, navodno rođak državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Stipe Mamića, piše Novi list.

Iz Ministarstva su negirali nagađanja da su Bošnjak i Mamić u bilo kakvom srodstvu, kao i navodne informacije da USKOK provodi istragu protiv Mamića i još troje dužnosnika zbog nabave namještaja vrijednog dva milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupo preseljenje u novi prostor u Ministarstvu pravdaju time što je bilo nužno objediniti Ministarstvo i dvije obrazovne agencije, koje su se dotad nalazile na trima lokacijama u Zagrebu, također u privatnim prostorima. Kažu kako su prije iznajmljivali oko 9000 metara četvornih po cijeni od 20 do 36 eura po 'kvadratu', te da je sadašnja cijena od 12 eura po 'kvadratu' povoljnija.

Inače, u novoj zgradi na Sveticama radi petstotinjak ljudi, što otprilike svakom zaposlenom daje 16 metara četvornih radnog prostora, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912010450006 arti-200912020558006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo