ZA DLAKU IZBJEGNUTA TRAGEDIJA NA DALMATINI: / Autobus s mladim rukometašima u vožnji se počeo raspadati, vlasnik kaže 'Pa nisam ja kriv!'

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Ilustracija: Pixsell

'Bilo je grozno! Zadnja lijeva guma letjela je po autoputu i na sreću nije udarila niti u jedan automobil nego se zabila u brdo.

14.5.2019.
12:00
PIXSELL / ilustracija, Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Prošle nedjelje oko 18 sati na autocesti A1 u blizini čvora Gospić u smjeru Splita događala se prava drama. Naime, autobus u kojem se 35 mladih rukometaša klubova 'Solin' i 'Dugopolje' vraćalo iz Poreča s državnog prvenstva u vožnji se počeo raspadati.

Tridesetak kilometara prije odmorišta Zir, s autobusa u vlasništvu solinskog privatnog prijevoznika Svete Bobana najprije je otpao stražnji lijevi kotač, a zatim je druga guma otpala s felge, piše Slobodna Dalmacija. Sve to su gledali užasnuti roditelji neke djece koji su se nalazili u automobilima iza autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zadnja lijeva guma letjela je po autoputu'

"Bilo je grozno! Zadnja lijeva guma letjela je po autoputu i na sreću nije udarila niti u jedan automobil nego se zabila u brdo. Na cesti je bio pljusak, jure automobili, a autobus zaustavljen u zavoju. Kada su roditelji vidjeli autobus splitskih tablica bez kola, ostali su u šoku, ali srećom uspjeli su se pribrati i reagirati. Jedan roditelj je zvao 112 da pošalju ophodnju, a drugi je pokušavao osposobiti autobus da ga maknu iz zavoja, ali u autobusu nikakvog alata", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju šokirana Ines Punda, majka jednog mladog rukometaša koji je bio u autobusu.

Dodala je kako je bijesna na samu sebe jer je uoči puta vidjela autobus kojim su njezin sin i ostali mladi rukometaši išli na put, ali nije reagirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bijesna sam kao pas jer ne shvaćam kako netko našu djecu može poslati na put dug tisuću kilometara u očigledno starom autobusu, ali u konačnici je zahvalna što je izbjegnuta tragedija", dodala je.

Vlasnik autobusa: Pa nisam ja kriv što je guma odletjela!

Srećom, tragedija je izbjegnuta i mladi rukometaši na kraju su zamjenskim autobusom sretno stigli kući. S njima je u autobusu bio i vlasnik Sveto Boban koji kaže kako ne zna kako se takva havarija mogla dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako ja mogu znati razlog? U 38 godina staža nisam imao ovakvu situaciju. Pa nisam ja kriv što je guma odletjela, nisam to mogao predvidjeti", kratko je kazao Boban za Slobodnu Dalmaciju priznavši da je autobus proizveden 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo