ZA DLAKU IZBJEGNUTA VEĆA TRAGEDIJA: / Dan nakon kobnog pada zrakoplova turisti u nevjerici i strahu

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Cagalj

Dan nakon pada sportskog zrakoplova na plaži Resnik u Kaštel Štafiliću strah ne prestaje.

26.6.2015.
11:14
PIXSELL, Ivo Cagalj
VOYO logo

Sportski zrakoplov s tri člana posade srušio se svega par minuta nego što je poletio u zrak i za dlaku je izbjegnuta veća tragedija jer je plaža na desetak metara istočno i zapadno od udara zrakoplova bila puna kupača. Naime, avion je pao na kamene hridi na kojima se u tom trenutku nitko nije nalazio. Prethodno je udario u nadstrešnicu hotela.

"Važno je naglasiti da to nije zrakoplov s kojim se obavlja redovni linijski promet, već se radi o sportskoj letjelici", rekla je Marija Vuletić, osoba za odnose s javnošću European Costal Airlinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni muškarac je životno ugrožen

Kako je za Slobodnu Dalmaciju potvrdila šefica kaštelanske hitne pomoći, dr. Brankica Božinović, u zrakoplovu su se nalazila tri člana posade od kojih su dvojica na licu mjesta preminula, dok je treći muškarac, s ozljedama opasnima po život, kolima hitne pomoći prevezen u KBC Split. Hitno je stavljen na snimanje CT-om kako bi se utvrdila točna težina ozljeda glave. Pacijent je životno ugrožen.

Jedan član posade bio je prikovan uz truplo aviona

"Kolege iz hitne i ja stigli smo na mjesto nesreće svega tri minute nakon dojave i skočili smo u more kako bismo uz pomoć vatrogasaca spasili preživjelog člana posade. Bio je prikovan uz truplo aviona, a po našem dolasku bio je pri svijesti, međutim ne sjeća se kako je došlo do nesreće", kazala je doktorica Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni kupači priskočili su u pomoć stradalima

Kako se neslužbeno doznaje, u hotelu se trenutno odmara 300 gostiju.

"U trenutku kada se avion srušio veliki dio kupača sa plaže priskočio je u pomoć kako bi pomogli unesrećenima. Vidjeli smo unutra čovjeka, nije davao znakove života. Nakon dvadesetak sekundi počeo je micati tijelom i krenuli smo ga izvlačiti. Nismo uspjeli jer je bio priklješten uz oplatu aviona. Potom su odmah došla kola hitne pomoći i vatrogasci koji su krenuli u akciju rezanja aviona", ispričao je Ivan Antonio Antunes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi smo pod šokom i trebat će vremena da se ovaj događaj zaboravi

Strah se uvukao među turiste.

"Strašno, u šoku smo i ne možemo doći k sebi. Sve smo to gledali, nesreća se dogodila u tren. Na sreću, nitko od nas brojnih ljudi koji smo bili na plaži nije nastradao. A mogao je. Jer se radilo o metrima, ali vjerojatno i iskusnom pilotu koji je možda uspio ciljano pasti na mjesto gdje nema kupača. Svi smo pod šokom i trebat će vremena da se ovaj događaj zaboravi", kazala je Marija Čubelić koja je sa suprugom i dvoje djece bila desetak metara od mjesta pada aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hotel pruža pomoć gostima

"Ljudima koji su uznemireni i šokirani ovim nemilim događajem pružamo pomoć, i mislimo kako će oni neometano nastaviti svoje odmore", kazali su u hotelu. Većina njihovih gostiju je u trenutku nesreće bila na plaži i na svu sreću nikome se ništa nije dogodilo.

Slobodna Dalmacija/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo