Zatvoren dio državne ceste / Za 10 cm viši nego 2014. godine! Oboren rekord visine vodostaja Drave kod Bostova

Image
Foto: F.A. Bobo

Voda je poplavila dijelove Drnja gdje su dvorišta i prometnice pod vodom. Okolne prometnice također su poplavljene pa se vozačima savjetuje da se informiraju o stanju na cestama koje se nalaze uz rijeku

7.8.2023.
9:23
F.A. Bobo
VOYO logo

Vodostaj Drave kod Botova s 587 centimetara, koliko je izmjereno u u ponedjeljak u četiri sata, srušio je rekord iz 2014. kad je ista mjerna stanica pokazala dubinu vode od 577 centimetara, a voda je poplavila dijelove Drnja gdje su pod vodom prometnice i dvorišta.

Iako su hitne službe i volonteri na kritičnim mjestima cijelu nedjelju pripremali zečje nasipe, nažalost, voda je poplavila dijelove Drnja gdje su dvorišta i prometnice pod vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TREBA PRATITI PROGNOZE' /

Izvanredno stanje na nekoliko postaja! DHMZ objavio prognozu za vodostaje

Image
'TREBA PRATITI PROGNOZE' /

Izvanredno stanje na nekoliko postaja! DHMZ objavio prognozu za vodostaje

Osim toga, u obližnje jezero Šoderica slijeva se ogromna količina vode iz Drave.

Okolne prometnice također su poplavljene pa se vozačima savjetuje da se informiraju o stanju na cestama koje se nalaze uz rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da vodostaj ne raste, no, neslužbeno se doznaje da opasnost još nije prošla jer se sa sigurnošću ne može predvidjeti kako će na dotok nove vode iz Slovenije reagirati rijeka.

Važna obavijest za vozače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog izvanrednog stanja podizanja vodostaja rijeke Drave danas, 7. kolovoza u 8.15 sati za sav promet zatvoren je dio državne ceste 41 od Botova do Drnja, te se u Gotalovu promet preusmjerava na relaciju Gola - Ždala – Repaš i obrnuto", javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Promet iz smjera Koprivnice u smjeru Botova, u Drnju se preusmjerava na relaciju Torčec- Đelekovec i obrnuto. Zatvorena je lokalna cesta koja vodi kroz naselje Šoderica.

"Molimo sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika", ističu iz PU koprivničko-križevačke.

POGLEDAJTE VIDEO: Kiša na Kvarneru ne posustaje. 'Ovo više izgleda kao Venecija, a ne Opatija'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo