o planovima Fortenova grupe / Weber za RTL: 'Okrenuti smo budućnosti, do sredine ljeta očekujemo refinanciranje postojećeg kredita'

'Imamo mišljenje Državnog odvjetništva koje kaže da je potrebno koncesijske ugovore prenijeti na novu grupu'

3.4.2019.
18:40
VOYO logo
Image

Andrej Plenković ugostio članove Upravnog odbora Fortenova grupe

Image

Andrej Plenković ugostio članove Upravnog odbora Fortenova grupe

Premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima u Banske dvore stiglo je nova uprava Fortenova grupe, odnosno bivšeg Agrokora. 

Bila je to prilika da se zbroji što se sve učinilo na spašavanju posrnulog Todorićeva koncerna, koji danas s novim imenom ima i nove ambiciozne planove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni čovjek Fortenove Maksim Poletajev poručio je da ruski Sberbank zasad ostaje u kompaniji.

A reporter RTL-a Adrian De Vrgna razgovarao je sa zamjenicom glavnog izvršnog direktora i glavnom operativnom direktoricom Fortenova grupe Irenom Weber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Weber: 'Pregovaramo s određenim brojem potencijalnih investitora'

O refinanciranju postojećeg kredita Weber kaže:

"Riječ je o milijardu i 600 milijuna eura. Već smo nekoliko puta potvrdili da radimo na refinanciranju. Mi radimo na tome, pregovaramo s određenim brojem potencijalnih investitora. Mi smo uvjereni da će do refinanciranja doći do sredine ljeta", kazala je Weber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje našeg reportera je li izvanredna Uprava na čelu s Antom Ramljakom ipak krivo radila, Weber poručuje:

"Fortenova grupa je okrenuta budućnosti i budućem poslovanju, stvaranju jednog pozitivnog okruženja. Napominjem da jedino mjerilo kojim možemo suditi o samom procesu su sami rezultati u tom procesu. A rezultati su očuvanje 52 tisuće radnih mjesta, stabilizacija hrvatskog gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O koncesijskim ugovorima koji pojedini načelnici navodno ne žele potpisati, Weber za RTL Danas kaže:

"Ne brine me to. Jer to je provedba zakona. Sama nagodba predstavlja ovršnu ispravu. Pričamo o implementaciji nagodbe i provedbi zakonskog rješenja. Imamo i mišljenje i Državnog odvjetništva koje kaže da je potrebno koncesijske ugovore prenijeti na novu grupu. Bilo bi svrsishodno da te anekse potpišemo, ali oni nisu neophodni za sam prijenos koncesije", kazala je za RTL Danas Irena Weber

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo