EKSKLUZIVNO / Weber za RTL o nagodbi: 'To je dobar signal o kvaliteti odrađenog posla, sad se okrećemo budućnosti'

Nakon jučer usvojene nagodbe jutros su došli primiti čestitke i dati zahvale

5.7.2018.
19:10
VOYO logo

"Uspjeli smo, iako se htjelo srušiti i proces i Vladu", tako je premijer Andrej Plenković komentirao jučer izglasanu nagodbu za Agrokor. Pohvalio je izvanrednu upravu, ali i svoju bivšu potpredsjednicu Martinu Dalić. Izvanrednu upravu još je sinoć u RTL Direktu pohvalio Maksim Poletaev, ali i otkrio kako je bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak htio jeftino prodati neke Agrokorove tvrtke.

Ključni ljudi izvanredne uprave Agrokora u Vladi su često posljednjih dana. Nakon jučer usvojene nagodbe jutros su došli primiti čestitke i dati zahvale. Na početku jutrošnje sjednice, premijer nije propustio istaknuti i zasluge njegove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svima koji su sudjelovali i u radu na nagodbi, kao i onima koji su omogućili da je u ovom periodu Agrokor uspješno poslovao", čestitao je Fabris Peruško, izvanredni povjerenik u Agrokoru

"Nismo bili na razini onih koji su sa zeljem, selfijima i nekakvim dežurnim telefonima htjeli rješavati ovaj problem. I pokazali da smo imali ispravan smjer i političke snage ovaj proces dovesti do ove točke. Ovo, naravno, nije kraj", izjavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor kampanje sa selfijem i zeljem, još uvijek aktualni šef oporbe, kaže da problemi tek počinju.

"Budući da Agrokor još nije počeo vraćati svoje dugove, a nije počeo ni proces restrukturiranja. Da se prihvatio naš plan, Agrokor bi već bio u procesu restrukturiranja i radna mjesta bi bila spašena. Ovako će se još dugo vući repovi", komentirao je Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je ovo novi početak misli budući gazda Agrokora Maksim Poletaev, koji je za RTL odmah nakon nagodbe otkrio da je jako zadovoljan radom izvanredne uprave, ali i prozvao bivšeg povjerenika.

"Naše prvo nerazumijevanje s gospodinom Ramljakom i njegovom upravom bilo je upravo oko toga prodati ili ne prodati. Kolege su htjele sve zapakirati i prodati po niskim cijenama. No, u tom slučaju, povrat vjerovnicima bio bi izrazito mali, i tu bi četiri strane izgubile pokretač ekonomskog rasta Hrvatske" pojasnio je Poletaev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome su i koje firme Ramljak i suradnici htjeli prodati pokušali smo doznati od bivšeg povjerenika, ali i od njegova nasljednika, ali bez odgovora. 

Nagodba je tu, sada se čeka potvrda Trgovačkog suda, u međuvremenu Agrokor gradi novu strategiju za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sjedištu Agrokora u Zagrebu bio naš Petar Panjkota koji je razgovarao s Irenom Weber zamjenicom izvanrednog povjerenika. Što je ona rekla, pogledajte u prilogu:

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo