još jedna skandalozna izjava / Vulin šokirao izjavom usred Hrvatske, blaženog Alojzija Stepinca nazvao ustaškim vikarom!

Komemoraciju žrtvama ustaškog režima u logoru Jadovno srbijanski ministar rada vrlo je brzo začinio novom skandaloznom izjavom. Ovaj put meta mu je bio blaženi kardinal Alojzije Stepinac – kojeg je četiri puta tijekom govora nazvao ustaškim vikarom

21.6.2015.
17:23
VOYO logo

Još jedna u nizu skandaloznih izjava srpskog ministra rada Aleksandra Vulina. Ovaj put, usred Hrvatske. Kao izaslanik srpskog premijera na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u Jadovnom, blaženog je Alojzija Stepinca nazvao ustaškim vikarom.

Usput se upitao: 'Ako je Stepinac svet - što je s onima koji su u Jasenovcu i Jadovnu ubijeni... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kontraskup branitelja /

Veterani Domovinskog rata protiv obilježavanja Jadovnog: 'Nije tamo ubijeno Srba koliko se priča'

Image
Kontraskup branitelja /

Veterani Domovinskog rata protiv obilježavanja Jadovnog: 'Nije tamo ubijeno Srba koliko se priča'

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, osvrnuo se na kontra skup kojeg su članovi nekoliko udruga veterana proizašlih iz prethodnog rata i ove godine organizirali u blizini spomen-područja i tokom kojeg su negirali počinjeni genocid i holokaust. 

"Na ovom mjestu valjalo bi šutjeti, ali dolazeći ovdje vidio sam one koji vrište zato što jame nisu dovoljno pune. Zbog njih znam da moram govoriti. Budemo li šutjeli, zlo će govoriti ako je ikada i prestalo da govori. Na ovakva mjesta ljudi dolaze da nahrane svoju dušu, da dotaknu zlo kako bi ga prepoznali i pobijedili. Hvala predstavnicima hrvatske države što su danas ovdje jer vjerujem da sa mnom dijele stid što ne znam što da kažem svojoj romskoj braći kada na stadionima gledamo kukaste krstove. Što da kažem jevrejskoj braći kada gledam kako gore zastave Izraela? Što da kažem pobijenoj srpskoj djeci koja nakon 74 godine na ulicama najljepših gradova čuju istu pjesmu i imena onih koji su ih bacali u jamu? Koji je to život koji je vikara ustaške vojske preporučio za sveca?", zapisao se Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"74 godine su izgleda preduge da bi se pamtila istina, ali ipak prekratke da bi se od dželata napravila žrtva i od žrtve dželat. Mir treba živima, a ne mrtvima jer se ne mogu pomiriti dželati i žrtve. Ne može isti vijenac na Bleiburg i u Jasenovac", dodao je predstavnik Vlade Republike Srbije te kazao kako Srbija nudi mir i želi postati najbolji susjed i najpouzdaniji partner. 

Konkretna reakcija hrvatske politike – tek se očekuje!

Na Vulinovu izjavu nije se osvrnuo hrvatski ministar kulture – koji je pozvao na rasvjetljivanje zločina u Jadovnom gdje su tijekom drugog svjetskog rata stradale tisuće ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je zadatak, zadatak hrvatske vlade da ne zaborave i da ne zaboravimo zločin i dopustimo da zločinci nadvladaju", kazao je Berislav Šipuš (HNS), ministar kulture.

Stav srbijanskog ministra o Stepincu ne dijeli čelnik srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac u Hrvatskoj. Tvrdi da neće prihvatiti negiranje žrtava, ali ni njihovo korištenje za širenje mržnje i zagađivanje javnog prostora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja zločina u ime čiste nacionalne države i ideja stradanja u ime čiste ljudske duše nisu isto. Pa ni žrtve jedne, ni žrtve druge nisu iste", izjavio je Pupovac.

HDZ žestoko osuđuje istup srpskog političara u Hrvatskoj, nakon što je Vulin nedavno ustašama nazvao i generala Antu Gotovinu te ministra branitelja Predraga Matića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o sramotnoj izjavi srbijanskog ministra Vulina, a ovo je samo jedna od niza izjava. Nameću se dva pitanja: hoće li ovaj put srbijanska vlada šutjeti i što će učiniti hrvatska vlada povodom ove izjave", poručio je Željko Reiner, saborski zastupnik HDZ-a.

Izjava srpskog ministra rada stigla je samo dan nakon što je zagrebački nadbiskup na jučerašnjoj homilijii podsjetio na Stepinčevu kanonizaciju koju Crkva zaziva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom svetom trenutku upravimo svoja srca prema blaženom Alojziju Stepincu, našem pastiru i zagovorniku, za čiju kanonizaciju žarko molimo", izjavio je 
Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Konkretna reakcija hrvatske politike – tek se očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo