OGLAS

uputili apel / Vukovarski HDZ pozvao svinjogojce na prekid prosvjeda: 'Afrička svinjska kuga nije tema za politizaciju'

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

'Koji je smisao eutanazije ovih svinja? Smisao je da spasimo 1,1 milijuna svinja u Hrvatskoj', poručio je Karlić. Apelirao je i na Most, Hrvatske suvereniste i Domovinski pokret da prestanu 'hodočastiti' u Slavoniju i unositi nemir među građane.

1.12.2023.
14:27
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnici HDZ-a iz Vukovarsko-srijemske županije Nikola Mažar, Josip Šarić i Mladen Karlić poručili su u petak kako afrička svinjska kuga nije tema o kojoj bi trebalo politizirati te su pozvali prosvjednike da prekinu s prosvjedom.

Karlić je uputio apel prosvjednicima pozivajući ih da prekinu s prosvjedom jer je dosadašnji prosvjed donio određeni uspjeh koji se ogleda u tome što su Vlada i Ministarstvo poljoprivreda učinili maksimum napora da se pomogne i obešteti svinjogojce koji su imali gubitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodatno, Vlada nudi 600 eura za kupovinu polovica svima koji su stradalu u ovoj bolesti", kazao je Karlić na konferenciji za novinare. Ističe kako za afričku svinjsku kugu nisu krivi ni premijer Andrej Plenković niti ministrica Marija Vučković a mjere je propisala veterinarska struka, kojoj treba vjerovati.

Image
Čeka se sastanak /

Grmoja najavio da će ići među prosvjednike: 'Vladajući su odgovorni, a na kraju će pristati na zahtjeve zbog izbora'

Image
Čeka se sastanak /

Grmoja najavio da će ići među prosvjednike: 'Vladajući su odgovorni, a na kraju će pristati na zahtjeve zbog izbora'

"Koji je smisao eutanazije ovih svinja? Smisao je da spasimo 1,1 milijuna svinja u Hrvatskoj", poručio je Karlić. Apelirao je i na Most, Hrvatske suvereniste i Domovinski pokret da prestanu "hodočastiti" u Slavoniju i unositi nemir među građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada je na području naše županije usmrćeno oko 35.000 svinja što je tri posto ukupne svinjske populacije u Republici Hrvatskoj. Isplaćeno je 7,1 milijun eura za 1209 oštećenih domaćinstava, a još na isplatu čeka njih oko 100", kazao je saborski zastupnik Josip Šarić.

Istaknuo je kako na današnji dan nema ni jedne novozaražene svinje te se može reći da je borba s afričkom svinjskom kugom pri kraju i nema razloga za prosvjede. Šarić tvrdi da Most, Hrvatski suverenisti i Domovinski pokret manipuliraju prosvjednicima u cilju vlastitih političkih probitaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živim u Otoku i znam da svinjokolju danas organizira manje od 30 posto mojih Otočana, a dobar dio kupuje svinjske polovice i više ne kolje svinje", rekao je Šarić.

Po riječima saborskog zastupnika Nikole Mažara, afrička svinjska kuga je nešto što nitko nije želio te za nju nije kriv ijedan slavonski svinjogojac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato je tragično da pojedine političke opcije pokušavaju parazitirati na ovoj nesreći. Domovinski pokret zove Most, Most zove SDP, SDP zove Možemo pokušavajući stvorit 'Frankeštajn koalicije'. Dakle, možemo očekivati Grbina i Bulja na noćnoj seoskoj straži, Grmoju i Benčić u povorci ponosa kroz Zagreb i na vrhuncu predizbornih aktivnosti da svi zajedno budu udruženi i u majicama HOS-a držeći se za ruke bacaju vijence u Dunav", rekao je.

"Molim sve njih da ne rade i ne čine ono što može nanijeti još veću štetu svinjogojcima. Političke borbe se vode u institucijama koje za to postoje, a ne na ulici", poručio je Nikola Mažar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vučković za RTL Danas:'prosvjedi su legitimni, kolinje u zonama ograničenja je trenutno nezakonito'

Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru