Vučić za referendum

Ubeđen da Srbija pristaje na sporazum

26.4.2013.
4:51
VOYO logo

Srbija će na referendumu odrediti sudbinu sporazuma Beograda i Prištine, ako se Srbi sa severa KiM u utorak obavežu da će prihvatiti njegove rezultate.

Narodno izjašnjavanje biće najranije do 15. maja, izjavio jeAleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija će na referendumu odrediti sudbinu sporazuma Beograda i Prištine, ako se Srbi sa severa Kosova i Metohije u utorak obavežu da će prihvatiti njegove rezultate i na terenu primeniti sve što piše u briselskom dokumentu.

Ovaj scenario u četvrtak je otkrio prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, po završetku napetog sastanka sa delegacijom političkih lidera našeg naroda sa severa pokrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako naši sunarodnici prihvate ovaj uslov Beograda, veliko narodno izjašnjavanje moglo bi da se organizuje najranije 15. maja, a Vučićev ključni poziv je da se svi obavežu na jedinstvo, ma kakva odluka da bude.

Prvi potpredsednik poručio je i da Srbija neme snage za ratovanje i vojne podvige, ali da “zna šta joj je činiti ako neko napadne naš narod”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ukoliko Srbi sa severa smatraju da Vlada i Skupština nemaju legitimitet i da ugrožavaju nacionalne interese, spremni smo na preispitivanje narodne volje. Neka oni sami formulišu pitanje. Ako većina građana Srbije podrži sporazum, onda će Srbi sa severa morati da učestvuju u sprovođenju sporazuma. Ako sporazum bude odbačen, Vlada više neće postojati i podneću istog momenta ostavku. Ima li poštenije i odgovornije ponude - zapitao se Vučić, na venrednoj konferenciji za medije u Nemanjinoj 11.

Patriote i izdajnici nisu Vučiću više u vokabularu

Prvi potpredsednik podsetio je da je odluka iz Brisela jedina koja državi obezbeđuje budućnost i uveren je da bi većina građana rekla “da”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zastupaćemo ono što je potpisano, a ako to bude poraženo, ne možemo dalje da vodimo Srbiju. Ali, ubeđen sam da svega pet-šest odsto građana smatra da je sporazum loše rešenje, i to su oni koji bi da zemlju i dalje dele na patriote i izdajnike. Siguran sam da ogromna većina ljudi misli da je ova vlada učinila nešto najbolje za budućnost naše dece i države. Kroz istoriju smo mnogo puta bili podeljeni, a od toga smo imali stotine hiljada žrtava i gubljenje perspektive za narod i zemlju. Mi danas tražimo drugi put.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo