Vučić: Srbija više ne sme da juriša u poraze (VIDEO)

Zajedno ćemo proći muke sporazuma, naglasio je prvi potpredsednik Vlade Srbije

12.5.2013.
21:29
VOYO logo

Predsednici opština sa severa Kosova i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saglasili su se danas da će ubuduće koordinisati sve zajedničke aktivnosti i delovanje.

Nakon sastanka sa predsednicima četiri opštine na severu Kosova u Leposaviću, Vučić je rekao odbornicima srpskih opština sa severa KiM da briselski sporazum podrazumeva bolne i teške stvari, ali da će ih proći zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Srbija više ne sme da juriša u poraze, srpski narod na Kosovu ima jednu vladu i jednu državu, to je odgovor onima koji bi da Sitnica, Lab i Ibar ponovo teku mutne i krvave - rekao je Vučić i dodao da je garant sprovođenja sporazuma je Evropska unija.

On je istakao da je sporazum najbolji, najpametniji način da se spreči stvaranje velike Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Svaki put, pa i danas kažem da je reč o teškom sporazumu, ali jedinom mogućem, i ne govore istinu oni koji kažu da je moglo više. Notorna je laž da sam se bilo kada hvalio briselskim sporazumom. Svaki dan govorim da je to težak sporazum, koji nosi mnogo problema za srpski narod, ali koji je bio jedini mogući u datom trenutku. Unapred kažem, biće još teških i bolnih stvari, muka kroz koje ćemo morati, uveren sam, da prođemo zajedno. Srbija nema drugi narod i neće da izmišlja drugi narod. Isto tako sam uveren da, osim nekih usijanih glava, ovde niko nema nameru da menja Srbiju ili Vladu Srbije, s obzirom na postojeći odnos snaga - rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je označio poslanika DS S Marka Jakšića kao organizatora verbalnih napada na njega, rekao da je vlast u vreme Vojislava Koštunice amnestirala "sve albanske zločince" i ponudio Jakšiću da međusobno razmene imovinu.

- Vidim da su neki naučili od Albanaca mnogo, skupili decu da viču - ubij Vučića. Treba da se stidite jer Srbi to ne rade, časni ljudi to ne rade - rekao je Vučić, koji je ušao u direktnu raspravu sa Jakšićem tokom razgovora sa odbornicima četiri opštine sa severa Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakšić je takve optužbe odbacio ocenivši da je briselski sporazum štetan i da predstavlja veleizdaju nacionalnih i državnih interesa.

- Ovo je faktički pravljenje albanske države uz blagoslov Srbije. Mislim da je bitno da sadašnja vlast ne sprečava rad Ustavnog suda. Svi znamo da je ceo ovaj sporazum protivustavan i zato mora da ide pred Ustavni sud - rekao je Jakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo