KONTROVERZNA DRAMA / Vruća erotika kreće u osvajanje Hrvatske

Image

Dugometražni prvijenac mlade redateljice i scenaristice Irene Škorić, prva hrvatska erotska drama "7seX7" kreće u osvajanje publike diljem zemlje.

10.1.2012.
9:20
VOYO logo

Film, kojemu su zbog "vruće tematike" kritičari ubrzo nakon premijere na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Puli dali epitet kontroverznoga, okupio je ekipu hrvatskih glumaca mlađe generacije, od Jelene Perčin, Csille Barath Bastaić, Roberta Kurbaše, Marinka Leša do Kristijana Ugrine, Petre Težak, Maria Kovača te beogradske glumice Jelene Jokić.

Sedam erotskih novela snimljenih u jednom kadru tog svojevrsnog modernog filmskog "Decamerona", čvrsto strukturirane priče s jedinstvom vremena, mjesta i radnje te obratom na završetku, prikazuju pet muško-ženskih parova te po jedan žensko-ženski i muško-muški par.

Te vragolaste, duhovite, i gorke filmske pripovijesti svojom strukturom, stilom i filmskim izrazom ne stvaraju mozaik, već jedinstvenu filmsku cjelinu, ističe se u najavi.

Prati ih 'one-take' kamera snimatelja i direktora fotografije Darka Heriča, gosta iz Slovenije, a glazbene su dionice povjerene istaknutom hrvatskom skladatelju Berislavu Šipušu.

Po riječima Irene Škorić, odričući se montaže kao jednog od najvažnijih filmskih izražajnih sredstava, ona je nastojala istaknuti dokumentarnost, uvjerljivost, neposrednost i istinitost zbivanja, u kojem elipse, akcenti filmskih planova i sve što montaža pruža, ne artikuliraju priče, već to radi njihov stvarni, unutarnji impuls i pokretač, prije svega odnosi likova i radnja.

Film je snimljen u produkciji zagrebačkog "Artizana filma", a osim u hrvatskim kinima, od 12. siječnja prikazivat će se i u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo