ZIMA SE VRATILA NA VELIKA VRATA / Za dio Hrvatske izdano crveno upozorenje: Snijeg, kiša, pad temperatura... HAK ima važnu obavijest za sve koji idu na put

Image
Foto: Goran Kovacic/Pixsell

U subotu nas očekuje još hladnije, dnevna temperatura na kopnu ponegdje cijeli dan u minusu, a na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva

20.1.2023.
7:39
Goran Kovacic/Pixsell
VOYO logo

U petak će biti umjereno ili pretežno oblačno s povremenim oborinama, na zapadu unutrašnjosti te u gorju uglavnom snijeg, a na Jadranu kiša, ali bura će i mjestimice do same obale donositi susnježicu ili malo snijega, javlja Danas.hr.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će oborine često sasvim izostati. Puhat će slab do umjeren, u gorju i jak vjetar sa sjevera, a na moru umjerena i jaka, na udare olujna, navečer i orkanska bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino južnije i dalje jugo, ali i tu će potkraj dana zapuhati bura.

U subotu minusi na kopnu, na Jadranu 6 do 11 stupnjeva

U subotu nas očekuje još hladnije, dnevna temperatura na kopnu ponegdje cijeli dan u minusu, a na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većih promjena neće biti ni idućih dana. Za vikend nas očekuje i dalje većinom oblačno vrijeme s povremenim oborinama, vjetrovito i hladno.

U unutrašnjosti i dalje uglavnom snijeg, uz obalu kiša, susnježica ili snijeg. Puhat će umjeren i jak sjeverni vjetar, na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura se neće previše mijenjati – u unutrašnjosti jutarnja malo ispod nule, dnevna tek koji stupanj u plusu. Na Jadranu temperatura blizu prosjeka, ali uz buru će se činiti nekoliko stupnjeva hladnije.

Crveno upozorenje za Velebitski kanal

DHMZ je za petak izdao crveno upozorenje za Velebitski kanal te narančasta upozorenja za Riječku regiju, Zapadnu obalu Istre, Kvarner i Sjevernu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/DHMZ

HAK: Zimski uvjeti u Lici, jak vjetar u priobalju

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, uključujući dionicu državne ceste DC1 Grabovac-Gračac-Knin. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u priobalju puše jak vjetar.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto mogu prometovati državnom cestom kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica (DC3); a iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, slab povremeno u Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/HAK
Image
Foto: Screenshot/HAK

Zbog olujnog vjetra: samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica; na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s prikolicama i motocikle (I. skupina vozila); na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag- Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na mostu Krk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su katamaranske linije: Pula-Zadar i Korčula-Hvar-Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo