NAJVIŠA ZGRADA U HRVATSKOJ / Vrijedna je 110 milijuna eura, ima 35 katova i nuklearno sklonište. Otvorena je najviša zgrada u Hrvatskoj

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitski Westgate Tower okupio je niz informatičkih tvrtki koje će poslovati u ovoj, sada, najvišoj zgradi u Hrvatskoj. Službeno otvorenje zbog sezone je odgođeno za najesen

17.7.2023.
12:35
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Najviša zgrada u Hrvatskoj Westgate Tower, visok 135 metara i vrijedan 110 milijuna eura, od danas počinje raditi, priopćila je u ponedjeljak Westgate grupa.

Kako je navedeno, u ovoj zgradi, čiju je gradnju kreditirala Hrvatska banka za obnovu razvoj (HBOR), bit će ukupno više od 1.000 zaposlenika,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj neboder se sastoji od 35 katova - 28 nadzemnih i šest podzemnih - u kojima će, među ostalim, poslovati Ericsson Nikola Tesla i još niz informatičkih tvrtki, izvijestili u iz Westgate grupe.

Image
1,5 kuna po starom /

Kafić na Rabu usred sezone snizio cijenu koktela. Jeftiniji je za 20 centi

Image
1,5 kuna po starom /

Kafić na Rabu usred sezone snizio cijenu koktela. Jeftiniji je za 20 centi

Neki katovi, oni gdje će boraviti Ericsson, ostakljeni su blindiranim staklima te su usklađeni s protuterorističkim standardima pošto je riječ o ogromnim bazama podataka i osjetljivom informatičkom poslovanju. Također, zgrada ima i nuklearno sklonište, rekli su u Westgate grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji dio poslovanja odnosi se na AC Hotel by Marriott. Riječ je o prvom AC hotelu (brendu iz portfelja Marriott) u Hrvatskoj koji će poslovati na 15 katova i tri podzemne etaže.

Neboder je prošle godine u Londonu osvojio međunarodno priznanje Europen Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik investitora Westgate grupe Josip Komar je izjavio kako će ovaj neboder u Splitu, oplemeniti lokalnu ekonomiju i infrastrukturu.

"Kako smo bili u utrci s vremenom u špici sezone, svečano otvorenje hotela organizirat ćemo u rujnu ili listopadu," rekao je Komar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Posjetili smo Rastoke, nekad usputnu stanicu do mora, ali sada atrakciju za sebe

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo