NAVODNI PROPUST / Vrhovni sud objavio obrazloženje zašto skrbništvo Severininog sina vraća ocu

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Ovaj preokret proizlazi iz zahtjeva za revizijom koji je podnio Milan Popović, tvrdeći da Županijski sud u Splitu nije adekvatno ispitao vještake, budući da se ni jedan od njih nije pojavio na ročištu iz zdravstvenih razloga

24.1.2024.
16:56
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Vrhovni sud RH objavio je svoju odluku u vezi skrbništva nad sinom pjevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića. Prema prvotnoj presudi Županijskog suda u Splitu, u kojoj je određeno da će dijete, koje je predmet zajedničkog skrbništva roditelja živjeti s majkom, Vrhovni sud je sada tu odluku poništio. Novom odlukom Vrhovnog suda, dijete se vraća pod očevo skrbništvo.

Ovaj preokret proizlazi iz zahtjeva za revizijom koji je podnio Milan Popović, tvrdeći da Županijski sud u Splitu nije adekvatno ispitao vještake, budući da se ni jedan od njih nije pojavio na ročištu iz zdravstvenih razloga. Vrhovni sud je zaključio da je drugostupanjski sud selektivno prihvatio nalaze i mišljenje vještaka, naglašavajući da nejasnoće u njihovom izvještaju ne mogu biti otklonjene odbacivanjem dijelova nalaza, već isključivo dodatnim vještačenjem, koje bi trebalo biti provedeno usmeno tijekom rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAKCIJE NA ODLUKU /

Sud vratio skrbništvo Milanu Popoviću. Severina: 'Moje dijete nije vreća krumpira. Borit ću se do zadnje kapi krvi'

Image
REAKCIJE NA ODLUKU /

Sud vratio skrbništvo Milanu Popoviću. Severina: 'Moje dijete nije vreća krumpira. Borit ću se do zadnje kapi krvi'

Iako je zahtjev za revizijom podnio Milan Popović, odvjetnici Severine su istaknuli da se navedeno pravno shvaćanje ne može primijeniti u ovom slučaju, jer su primjedbe na pismeni izvještaj i mišljenje vještaka iznijeli samo odvjetnici Severine, dok Popović nije imao nikakvih primjedbi.

Zbog toga je, prema odluci Vrhovnog suda, došlo do bitne povrede odredbi parničnog postupka. Propust je, smatra vijeće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu, unatoč zahtjevu jedne od stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaka usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno općenito izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredbi parničnog postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje", navodi se u odluci.

Cijeli tekst Vrhovnog suda možete vidjeti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nagrada za borbu protiv korupcije u Hrvatskoj! Dobitnica s Pravnog Fakulteta poručuje: 'Nismo beznadni slučaj'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo