TEMPERATURE SE PENJU DO 39°C?! / Toplinski val se približava vrhuncu, ali onda slijedi nagla promjena: Stiže nevrijeme koje bi moglo biti gadno

U utorak će biti sunčano i vruće, temperatura će ponegdje ići i do 37 stupnjeva, a dojam vrućine pojačavat će topla južina

29.6.2021.
8:42
VOYO logo

Hrvatska se ponovno nalazi pod utjecajem toplinskog vala koji će trajati do sutra, nakon čega slijedi izgledan pad temperature. No, prije kraja vrućina, moglo bi biti i izraženijih nevremena, prognozirala je za RTL Damjana Ćurkov.

Utorak

U utorak će od jutra biti većinom sunčano, puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu i jugo, a nakon tople, na Jadranu i vrlo tople noći već će prijepodne posvuda biti vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom sunčano, tek povremeno uz nešto visokih oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti još malo viša - ponegdje i do 37 stupnjeva.

Vrlo slično i na istoku zemlje - sunčano i vrlo vruće s temperaturom od 34 do 37 stupnjeva, a dojam vrućine će pojačavati topla južina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOPLINSKI VAL NE STAJE /

Temperature 'divljaju' i preko bare: Narednih dana negdje će se popesti i do 47 stupnjeva!?

Image
TOPLINSKI VAL NE STAJE /

Temperature 'divljaju' i preko bare: Narednih dana negdje će se popesti i do 47 stupnjeva!?

U Dalmaciji većinom vedro, ali zbog sve više pijeska, nebo bi opet moglo biti zamućeno. Puhat će slabo do umjereno jugo, temperatura i ovdje malo viša u odnosu na danas, a najneugodnije će biti u Zagori gdje će temperatura lokalno biti i iznad 36 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano i vruće s temperaturom iznad 30, a najviše do 35 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar", prognozirala je Ćurkov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je na Hvaru u 6 sati ujutro izmjereno 27,8 stupnjeva, a temperature tijekom dana bit će većinom iznad 30, piše N1.

Vrijeme idućih dana

"Ovaj val topline će biti kraći od prethodnog pa će na kopnu još u srijedu biti vrlo vruće, a onda će nam stići vlažan i nestabilan zrak pa su uz vrućinu moguća i izražena nevremena, i to čini se češće na zapadu. Temperatura će se osjetno sniziti pa će drugi dio tjedna biti ugodniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u srijedu sunčano i vruće ili vrlo vruće, a zatim od sredine tjedna i ovdje pad temperature, ali manje izražen nego na kopnu. Uz dalmatinsku obalu ostaje većinom suho, dok sjevernije i u unutrašnjosti može biti ponekog neverina", prognoza je koju donosi RTL.

Temperature i do 39 stupnjeva

Najtoplije će biti u utorak i u srijedu, temperature će ići i do 39 stupnjeva, nakon čega slijedi pad temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osvježit će nailaskom hladnijeg zraka, no kako stiže na zagrijanu podlogu, moguće su burne reakcije atmosfere, pri čemu može biti i tuče. Lokalno će biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, i to najizglednije na dijelu sjevernog Jadrana, prema kraju četvrtka i u noći na petak u središnjoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti", prognozirala je Tea Blažević za N1.

Nestabilno će biti i u petak, a kiša će izostati u većem dijelu Dalmacije, bit će tek nešto oborina u zaobalju, dok bi Šibenik i dalje mogao ostati bez kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo