ZIMA SE VRATILA NA VELIKA VRATA / Meteorolog najavio novu promjenu vremena: Još se samo jedan dio Hrvatske se crveni, a evo što nas čeka u narednim danima

Evo što nas čeka u narednim danima

29.1.2023.
8:15
VOYO logo

Pravi zimski vikend privodimo kraju postupnim smirivanjem i razvedravanjem. Naime, jača nam utjecaj anticiklone s Atlantika pa se ne nalazimo više na njenom vjetrovitije samom rubu, javlja RTL-ov Dorian Ribarić, piše Danas.hr

Dok se u gorju skupila dosad veća količina snijega, u Delnicama prvi put nakon ožujka 2018. i preko 1 metra visine, u nizinama druga priča. Snježni pokrivač tek sporadičan i dekorativan. No, barem je hladnoća primjerena zimi, osobito na jutros uz još uvijek razmjerno vjetrovite prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja

Još tijekom jutra može sporadično biti slabog snijega u unutrašnjosti, uglavnom samo u gorju i u dijelu Posavine. Ipak, oblaci sve tanji pa već prijepodne na krajnjem sjeverozapadu može proviriti koja zraka sunca. Na Jadranu zato pretežno sunčano, ali još uvijek uz umjerenu i jaku, podno Velebita i olujnu buru. Jutro posvuda hladno i vrlo hladno, minusi na kopnu, a slabog mraza može biti ponovno uz zapadnu obalu Iste, ali i ponegdje na sjevernom Jadranu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj napokon stiže razvedravanje. Sunce je to nakon više od 10 dana, ponegdje čak i nakon puna 2 tjedna. Vjetar će isto oslabjeti, pa će se na 3-4 °C ipak činiti manje hladno nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još oblačno, ali postupno sa zapada smanjivanje naoblake. Neće biti oborina, ali će i dalje biti hladno na slabom do povremeno umjerenom sjeverozapadnjaku.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, a slabjet će i bura, prema otvorenome okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura bez veće promjene, ali će se činiti ugodnije nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na sjevernom Jadranu bura u slabljenju, ali još u Velebitskom kanalu može imati jake udare. Na moru vedrina, a raskidat će se i dugotrajni oblaci u gorskim područjima, najranije u Lici. Temperatura oko 8-9 °C, no u gorju i dalje ostaje oko ili malo ispod nule.

U novom tjednu na kopnu

U unutrašnjosti idućih dana stabilno, suho uz česta sunčana razdoblja, a mogućnost za slabe oborine porasti će tek oko četvrtka. Jutra će biti hladnija, osobito u početku, u ponedjeljak i utorak uz izraženije minuse, u gorju moguće dvoznamenkaste, a bit će i jakog mraza. Dnevna temperatura zatim prolazno u porastu, najviša u srijedu uz jugozapadnjak, uglavnom oko 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U novom tjednu na moru

Na Jadranu pretežno sunčano, čak i vedro. Tijekom srijede će se uz prolaznu južinu postupno skupljati sve više oblaka, ali se jače naoblačenje očekuje tijekom četvrtka uz povremenu kišu i pljuskove, češće u Dalmaciji. Prije toga, hladnija jutra, osobito početkom tjedna kada će i uz samo more izgledno biti mraza, čak i mjestimice prema jugu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo