'nećemo raditi cirkus' / Vrdoljak: 'Ili smo dio Vlade ili ne, nećemo doći na sjednicu da bismo glasovali protiv premijera'

Image
Foto: Sandra Simunovic/Patrik Macek/PIXSELL

HNS i dalje inzistira na rješavanju pitanja plaća u obrazovanju i podupire zahtjeve prosvjetnih sindikata

29.10.2019.
15:55
Sandra Simunovic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Članovi Vlade iz kvote HNS-a neće biti na sjednici u četvrtak ako na njoj bude Prijedlog proračuna za iduću godinu bez uračunatih izdvajanja za zaposlene u obrazovanju jer, kako je u utorak izjavio čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, ne žele glasovati protiv proračuna i na taj način raditi cirkus od hrvatske politike.

"Nećemo raditi cirkus od hrvatske politike", poručio je Vrdoljak u izjavi za Hrvatski radio, istaknuvši da su koalicijske vlade pitanje socijalne inteligencije i kompromisa kao i interesa zemlje u pojedinim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad sebi ne bih dopustio, a mislim da ne treba ni premijer, da na njegov prijedlog, u Vladi koju je on sastavio, dio Vlade bude protiv. I to mi nećemo dopustiti. Mi sigurno nećemo sjediti u Vladi, a glasovati protiv. Jer tu pravimo cirkus”, rekao je čelnik HNS-a.

"Ne trebamo u toj mjeri banalizirati politički život", dodao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Ili smo dio Vlade ili nismo dio Vlade, bez neke velike gorčine. Svatko jasno izlazi sa svojom političkom platformom i rezultatima i autoritetom pred građane. Tako da nemojte misliti da će se dogoditi situacija da će članovi Vlade ispred HNS-a sjediti u Vladi kraj premijera Andreja Plenkovića i glasovati kontra njega. Mislim da je to prostituiranje nekih procesa, koje ne trebamo raditi", ustvrdio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS i dalje inzistira na rješavanju pitanja plaća u obrazovanju i podupire zahtjeve prosvjetnih sindikata za povećanje koeficijenta složenosti poslova, dok premijer Plenković i HDZ nude zaposlenima u obrazovanju povećanje osnovice, kao i ostalim javnim i državnim službenicima.

Iz HDZ-a su u posljednje vrijeme više puta poručili da se o svemu može razgovarati, ali da ne pristaju na ucjene, što je u javnosti protumačeno kao mogućnost raspada koalicije HDZ-a i HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo