'Masters of dirt' / Vratolomije od kojih zastaje dah i nevjerojatni skokovi i okreti: Motocross virtuozi stigli u Zagreb

Veliki spektakl "Masters od dirt", koji u prosincu stiže u Arenu Zagreb, danas je u središtu Zagreba imao svojevrsnu generalnu probu

16.10.2019.
19:16
VOYO logo

Vratolomije od kojih zastaje dah, nevjerojatni skokovi i okreti - ovisnicima o adrenalinu, zvijezdama freestyle motocrossa, su svakodnevnica. 

Veliki spektakl "Masters od dirt", koji u prosincu stiže u Arenu Zagreb, danas je u središtu Zagreba imao svojevrsnu generalnu probu, naravno, na oduševljenje mlađe publike. Spektakl adrenalina, ali i izvedbe na granici nemogućeg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada to rade najbolji svjetski motocross vrtuozi - trikovi s motociklima i kvadovima - prkose svim zakonima fizike. 

"Izgleda lako, ali sve se vrti oko treniranja. Bavim se ovim već 12 godina i stalno treniram. Naviknuo sam se, vožnja je za mene normalna stvar, poput igranja nogometa", govori za RTL Danas Matej Cesak, motocross vozač iz Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateju je tek 20 godina i slovi kao jedan od najperspektivnijih vozača u svijetu adrenalinskog motocrossa. Trenira tri do četiri puta na tjedan, stalno izmišlja nove trikove. Straha ne smije biti - jer psihička priprema je veći dio posla.

"Imam nekoliko slomljenih kostiju i zapešće. Najgore mi je bilo kad sam s 13 godina slomio zglob, imam vijke tu. Volim ovaj sport. Jedva čekam opet voziti kad se oporavim", kaže Matej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvadovi teže 180 kilograma, dvostruko je teži od motora, ali kad se baviš time… meni kažu teško je, ja kažem ne lako je", govori Slovenac Aleš Rozman. 

Njihov posao i jest da sve to izgleda lako: dijelić toga što znaju i mogu - demonstrirali su ispred zagrebačke Mimare - na opće oduševljenje onih najmlađih. Neki se i smatraju budućom konkurencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo sam mislila kako je to ludo, ali kad sam gledala bilo mi je dobro", kaže Zagrepčanka Dora.

Za majstore zanata, Aleša i Mateja, danas su ove nevjerojatne vartolomije bile samo uvertira. Spremaju veliki, divlji motcross show - Masters of dirt. U prosincu će tako zagrebačka arena biti domaćin novih trikova na kotačima - gdje će se iskušavati granice izdržljivosti. Očito luđe od ovog itekako može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo