Vratili novčanik s mirovinom bolesnom starcu

Nekoliko mališana pronašlo je novčanik s 1100 kuna na klupi kod Osnovne škole Vjenceslava Novaka u Dubravi.

15.6.2010.
12:49
VOYO logo

Skupina desetogodišnjaka suočila se s primamljivih 1100 kuna, koliko se, uza sve dokumente, nalazilo u izgubljenom novčaniku koji su pronašli na klupi kod Osnovne škole Vjenceslava Novaka u Dubravi.

Helena i Andrea, koje su se rolale u blizini škole, prve su primijetile novčanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prestrašile smo se. Polako smo prilazile klupi, misleći da će svaki tren netko doći po njega. Kada smo ga otvorile i vidjele toliko novčanica, pozvale smo u pomoć prijatelje koji su se također igrali u blizini. Svi smo počeli pažljivo prebrojavati novac i čudili se kako je to netko mogao izgubiti", kazale su učenice 4. razreda za Jutarnji list.

Mališani kažu da im nije bilo lako jer toliku svotu novca nikada nisu držali u rukama, pa su počeli razmišljati što bi time sve mogli kupiti, slatkiše, igrice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ističu da kada su vidjeli invalidsku iskaznicu, sažalili su se. Pronašli su adresu i odnijeli novčanik 74-godišnjem Milovanu Mirčiću koji boluje od Parkinsonove bolesti. Njegova kći Željka, u znak zahvalnosti za dobro djelo, djeci je dala stotinu kuna da se počaste sladoledom.

"Moj se otac rasplakao kada sam mu sve ispričala. Ma, ni sama nisam mogla vjerovati kada su mi se ta preslatka djeca pojavila s novčanikom pred vratima. To su bili novci od mirovine. Danas je, nažalost, teško naići na poštene ljude, ali ova su djeca naši heroji. Živimo u blizini škole pa sam im rekla da mi se slobodno jave za sladoled ili slatkiše", kazala je Željka Mirčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca kažu da im roditelji i učitelji nisu odmah povjerovali u priču o dobrom djelu, no to se promijenilo kada je Željka Mirčić posjetila školu kako bi im još jednom zahvalila. I ravnatelj Žarko Ćorić imao je samo riječi hvale.

Andrea, Helena, Filip, Danni, Luka, Kristijan, Lovro i Tomislav kažu da znaju da su postupili ispravno i sigurni su da bi opet učinili isto, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo