Vrati li se Sanader, pada Vlada

Ako bi se spekulacije o povratku bivšeg premijera Ive Sanadera u saborske klupe ostvarile, HDZ-ovi koalicijski partneri HSLS i SDSS mogli bi napustiti Vladu.

18.12.2009.
10:38
VOYO logo

Naime, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor najavio je premijerki Jadranki Kosor razgovor na kojem će iznijeti stajalište stranke da im je potpuno neprihvatljivo da Ivo Sanader preuzme bilo koju od saborskih dužnosti.

"Bilo kakav oblik političkog utjecaja Ive Sanadera na donošenje odluka posve je neprihvatljiv, jednako kao što nam je neprihvatljiva i mogućnost da Sanader preuzme neku od saborskih dužnosti", izjavio je neimenovani visoki dužnosnik HSLS-a za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je kako se nada da je "Sanaderov povratak u politiku još uvijek samo u sferi nagađanja, a ne u ozbiljnim političkim planovima", te najavio da će njegova stranka pomoći Kosorici ukoliko bude "pokušaja destabiliziranja Vlade i premijerke".

U HSS-u nemaju jasan stav o tome kako će reagirati ako se Sanader vrati u aktivnu politiku. "Ne vjerujem da će se Sanader vratiti, barem ne sada", rekao je predsjednik HSS-a Josip Friščić. Dodao je i kako je to pitanje prije svega "njegova stvar i osobna procjena, ovisno o političkoj situaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka je u zadnje vrijeme sve više suočena s pokušajima da se umanji njena moć i autoritet u stranci, a njoj bliski krugovi uvjereni su kako iza toga stoji Sanader, piše Jutarnji.

Posljednjih se mjeseci tako pokazalo da su joj glavni saveznici bili upravo koalicijski partneri, pa joj je i u ovom slučaju mogućeg Sanaderovog povratka, koji se doživljava kao pokušaj destabiliziranja Vlade, važna upravo njihova potpora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912160112006 arti-200912150065006 arti-200912150724006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo